Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Les taules minven, els comensals creixen a París

ARTICLES - ZONA 2

Les taules a la restauració minven. Es fan més petites; més diminutes. Sembla que estem davant de l’era del ‘mini’. El mateix espai als restaurants que cabien en un menjador, per exemple, 50 comensals, ara situen en aquest mateix 70 o 80.

Les taules que hem estat veient al nostre viatge per París s’han fet molt més petites. S’han encongit, en grau superlatiu, i estem veient com la discreció i el respecte en les converses que es mantenen entre comensals d’una taula i l’altra queda reduïda a la xerrameca vulgar i a la innecessària indiscreció dels comensals.

La necessitat d’espai, l’optimització d’aquest i la rendibilitat, porten a dissenyar minitaules als restaurants i mini espai entre aquestes, de manera que fa molt dificultós menjar en aquests llocs, ja que el comensal queda totalment encotillat, sense espai per moure’s, ni per ubicar els plats, ni copes per al vi, ni gots per a l’aigua, ni altres utensilis necessaris per sentir-se a gust.

El sector de la restauració mundial, no només el de París, hauria d’entendre que no és aquest el camí més gran per al futur, sinó oferir el confort i la qualitat que reivindiquen els seus clients. Les taules, per altra banda, estan enganxades les unes amb les altres, igual que els comensals no guarden una mínima distància. No importa la categoria del restaurant, ni s’hi té estrella Michelin, ni distincions a les guies, que, per cert, aquestes, molt ho tenen en compte això a l’hora de concedir les anhelades puntuacions dels restaurans de qualsevol punt del món. Algunes guies s’hauran de replantejar de debò aquest fet.

L’objectiu dels empresaris no és cap altre que fer més gran l’espai per donar més cabuda als restaurants i incentivar la rendibilitat del negoci. Es fa difícil comprendre que un establiment d’una certa categoria restauradora no disposi d’una dimensió d’acord amb la comoditat.
És molt poc pràctic estar en una taula on no caben els plats, les copes, el pa i els clients i, a més, sense espai per moure’s, on la intimitat dels comensals i la privadesa d’aquests quedin anul·lades i sense intimitat entre ells.

Aquest tema ve a fer un pas enrere, en l’objectiu final que té el col·lectiu de l’hostaleria d’oferir més confort i un millor servei al sector de la restauració, com ha estat sempre o gairebé sempre. Caldrà replantejar-se què fer amb aquest tema en qüestió!

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12