El Restaurant La Boscana del Xef Joel Castanyé, guardonat amb una estrella Michelin, l’estrella Michelin verd i dos sols Repsol, ha acollit el “Taller Gastronòmic per la Integració Laboral”. En aquesta iniciativa, celebrada en el marc del projecte Junts Som Capaços de Fundació MAPFRE, el xef i el seu equip han compartit fogons amb sis parelles de cuiners formats per joves de Down Lleida i empresaris de la zona.
Aquesta activitat té com a objectiu fer valdre les capacitats dels joves de Down Lleida mitjançant una experiència lúdica i de treball en equip, on poden mostrar als empresaris totes les seves qualitats.
El taller s’emmarca en el programa Junts Som Capaços, que col·labora directament amb entitats socials, institucions públiques i associacions empresarials per a aconseguir la integració sociolaboral i la normalització de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn de salut mental.
Durant la jornada, el xef Joel Castañé ha assenyalat que: “L’objectiu és visibilitzar les capacitats i talents de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com fomentar la seva inserció laboral. Trencar barreres és una responsabilitat compartida”.
La presidenta de Down Lleida, Olga Parés, ha agraït el treball per contribuir a eliminar les barreres que encara impedeixen que aquestes persones siguin més independents i felices: “Barreres que no tenen a veure amb la seva falta de capacitat laboral o professional, sinó amb la falta de confiança i suport de la societat. A Down Lleida formem a joves perquè puguin aconseguir una oportunitat laboral i mostrar els seus talents. Duem a terme diferents programes de formació per a aconseguir la integració social, i l’autonomia laboral i personal de les persones amb discapacitat intel·lectual.”














