Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Tocant de peus a l’Horta

ARTICLES - ZONA 2

Tocar de peus a terra… És una expressió que, de sempre, i de tant sentir-la a casa m’encanta tornar-la a escoltar. Dir i fer les coses tocant de peus a terra explica la practicitat de manera natural i efectiva, sense embolics, ni retòrica, ni estridències… simplement explicant i compartint les coses com realment són i fent fàcil la vida al teu voltant.

A Lleida, tenim la fortuna de viure en un entorn força natural, a prop d’un riu com el Segre que tot i el segrest del seu cabal ens ofereix diversos entorns naturals de bosc de ribera com La Mitjana o els Aiguamolls de Rufea. Després i gràcies al gran entramat de séquies i braçals disposem d’una fèrtil Horta que acaba d’envoltar la ciutat amb arbres fruiters i conreus diversos. Quantes ciutats ens comprarien això i demà mateix es canviarien per nosaltres, ciutats industrialitzades, amb polígons megalòmans al seu voltant, amb indústria química. Nosaltres com a molt hem de suportar algun dia l’olor del fem quan la nostra pagesia adoba les terres, però podem donar gràcies que és un fet puntual i que no depèn d’una producció continuada com quan es tracta de fàbriques o altres. En aquest sentit, tenim sort, però en tenim encara més de la que pensem. I ho dic perquè la pagesia de l’Horta no solament cuiden una terra i la mantenen fèrtil i endreçada sinó que a més ens ofereixen productes de gran qualitat a tocar de casa. Un exemple és l’empresa lleidatana de la partida de Rufea, ‘Del Tros a la Llar’, que aquest 2025 ha sigut reconeguda amb els Premis Horta de la Paeria com una empresa innovadora en el sector agrari.

La Canon López, una dona emprenedora de l’Horta, va representar l’esforç d’una família que funcionen com un veritable equip comercialitzant productes de proximitat des de la seva web, també de manera tradicional als mercats municipals de dijous al Camp d’Esports i dissabte a Barris Nord i, fins i tot, apropant productes i pedagogia a escoles que aposten per la qualitat en els seus menjadors escolars. Quina feinada Canon, Jordi i Eduard! Vosaltres dia a dia tocant de peus a terra i de quina manera, sou un exemple juntament amb la Josefina i el Salvador als quals també se’ls va reconèixer als Premis Horta per la seva dilatada trajectòria.
Com sabeu aquest 2025, Catalunya serà la Capital Mundial de la Gastronomia. Per a l’Horta de Lleida, considerada el gran rebost del territori català, aquest esdeveniment podria tenir un impacte significatiu si plantegem accions que no siguin només per la galeria sinó que toquin de peus a terra i ajudin al futur dels nostres productors i productores de l’Horta.

Tot Ponent i l’Horta com a zones productores de fruita dolça, hortalisses, verdures, carn, oli d’oliva i altres productes de proximitat i qualitat, es beneficiaran de la promoció internacional dels aliments catalans i qui sap si de retruc això fomentarà un turisme sostenible que busqui la qualitat i que descobreixi l’autenticitat del nostre territori. Hi podem anar, fem camí però això sí… Tocant de peus a la nostra Terra!

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8