Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Roc Casagran, Premi Sant Jordi amb l’obra ‘Somiàvem una illa’

La 74a Nit de Santa Llúcia també guardona Blanca Llum Vidal amb el Carles Riba de poesia i Toni Güell amb el Mercè Rodoreda

FOTO_ ACN La gala de lliurament es va celebrar al Teatre Nacional de Catalunya

ARTICLES - ZONA 2

 

L’escriptor Roc Casagran va guanyar ahir el 65è Premi Sant Jordi de novel·la, un dels premis més destacats de les lletres catalanes dotat amb 60.000 euros, amb l’obra ‘Somiàvem una illa’, una exploració amb sensibilitat de les connexions humanes, familiars i filials, que va convèncer un jurat que assegurava en la seva decisió que, amb un discurs “confessional”, la novel·la fa “un repàs a un recorregut vital i, especialment, als abismes i les il·luminacions d’aquesta trajectòria”. El guardó es va entregar en el marc de la 74a Nit de Santa Llúcia – Festa Òmnium de les Lletres Catalanes, que es va celebrar al Teatre Nacional de Catalunya en una gala conduïda per Elisenda Pineda i que va comptar amb l’Esbart Maragall i Mireia Calafell.

La resta de guardons va ser per Blanca Llum Vidal, que va guanyar el 66è Premi Carles Riba de poesia amb ‘Tan bonica i tirana’, un llibre que proposa diverses capes en una proposta d’amor desbocat i exagerat. Toni Güell (Barcelona, 1979) va ser el guanyador del 27è Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions amb ‘Elefants’, uns contes que mitjançant la barreja d’elements reals amb fantàstics, basculen entre l’humor, la gravetat i la sàtira, mentre que el 62è Premi Folch i Torres de novel·les per a nois i noies va ser per Joan Berlanga Sarraseca amb ‘L’extraordinària vida d’un gos a les últimes’, una novel·la sensible i emotiva que dona veu a un gos vell. Finalment, Mariona Bessa Jové va endur-se el 51è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil amb ‘L’ascens dels rebels’, una distopia amb una història de ciència ficció climàtica que està ambientada a l’any 2320.

Durant la cerimònia, també es van lliurar el Premi Internacional Joan B. Cendrós 2024, a Bona Gents, projecte d’emprenedoria cultural iniciat fa dos anys per dos joves catalans residents a Londres; i el Premi de Comunicació Muriel Casals 2024, que va ser pel professor de periodisme polític de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Giró Martí, per “fomentar un periodisme crític i compromès durant trenta anys a les aules i promoure una mirada crítica sobre el sistema i el discurs dels mitjans”.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12