Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Ponts acull la gala del moviment Slow Food Km0 de Catalunya

El xef Mateu Casañas, padrí de l’acte, i Laura Ponts lliuren plaques als 86 establiments que aposten per allò que és “bo, net i just”

FOTO_ Slow Food Restaurants de la demarcació de Lleida que van ser distingits

ARTICLES - ZONA 2

Ponts es va convertir ahir en l’epicentre del moviment Slow Food Km0 de Catalunya en acollir la trobada anual dels que aposten per allò que és “bo, net i just”, un esdeveniment que va servir per fer entrega dels distintius Slow Food Catalunya a 86 establiments d’arreu del territori.

La trobada, que va aplegar més de 150 professionals de la cuina, va servir també per presentar oficialment la 1a Guia Slow Food Catalunya 2025, estava apadrinada pel xef Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar***, i presentada per l’estilista gastronòmica Laura Ponts. La gala d’entrega dels distintius, a més, va comptar amb l’assistència de Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera; i Josep Tàpies, alcalde de Ponts.

El moviment Slow Food Catalunya va distingir per primera vegada sis nous restaurants, que lluiran el segell per primera vegada el 2025. Els nouvinguts són el restaurant Boixetes Can Manel (Vielha, Lleida); All Negre (Montardit de Baix, Lleida); L’Era (Barruera, Lleida); Arrels (Prades, Tarragona); Can Jepet (Setcases, Girona); i L’Algadir del Delta (Poble Nou del Delta, Tarragona).

Establiments que se sumen a una família que creix any rere any i que ja compta en total amb 86 establiments -amb els que es van incorpirar ahir: 2 escoles d’hostaleria (la de Tona i la de Sort, que es van sumar aquest abril), 25 menjadors escolars, i 59 restaurants (9 a Tarragona, 28 a Barcelona, 7 a Girona, 12 a Lleida, 1 al Rosselló, 1 a Castelló i 1 a les Balears).

A més de la gala d’entrega dels distintius, la jornada va incloure el Mercat de la Terra, que va aplegar mig centenar de productors i elaboradors que aposten per la sostenibilitat i el respecte pel territori. I mentre el mercat bullia de gent, més d’una vintena de cuiners i cuineres dels restaurants de l’Escola del Pallars, Casa Masover, Cafè Pessets, Ferreruela, L’Antic Forn, Lo Ponts, El Dien, Fonda Farré, i l’Escola de Cuina d’Osona, ja elaboraven conjuntament el menú del dinar de germanor, basat en Lo Ranxo de Ponts.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)