El divendres a la nit es van concedir els premis als millors olis d’oliva verge extra 2025, que comptaven amb una quinzena de productors de diferents indrets de la geografia catalana. Pel que fa a Grans Productors, van guanyar Oli Castelló de Gabriel Alsina Llorens de Castelló de Farfanya (Noguera) en Fruitat Verd Amarg i Mas de Montseny del Morell (el Tarragonès) en les dues categories restants, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur.
Gabriel Alsina, responsable de la firma lleidatana, explicava que, malgrat haver guanyat més d’un centenar de premis en l’àmbit nacional i internacional, “fer-ho a les Borges sempre és especial” i detallava que l’oli guanyador “és un gran reserva familiar, dels primers que es fan”.
En grans productors ecològics, Cuadrat Valley de l’Albagés (Garrigues) es va endur els dos premis en Fruitat Verd Amarg i Fruitat Verd Dolç, mentre que Vilà Molí d’Oli del Cogul (Garrigues) va ser el millor Fruitat Madur. En Petits Productors, van ser premiats Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau en millor Fruitat Verd Amarg; Sodelplana de Sant Cristòfol de la Vall (Pallars Jussà) al millor Fruitat Verd Dolç; i Raig d’Arbeca (les Garrigues) com el millor Fruitat Madur. I en Petits Productors ecològics van guanyar Mas Fuertes, de la Bisbal de l’Empordà en Fruitat Verd Amarg; un altre de Raig d’Arbeca en Fruitat Verd Dolç; i Olea Drinks de Lleida en Fruitat Madur.