La nova pel·lícula de Celia Rico, ‘Los pequeños amores’, arriba aquest divendres als cinemes després d’estrenar-se al Festival de Màlaga. Aquesta coproducció catalana de la directora de ‘Viaje al cuarto de una madre’ s’endinsa en la relació entre una mare i una filla que es retroben i es pregunta què passa amb les expectatives que tenim a la vida i que no acaben sent realitat. A les plataformes, destaca l’estrena a Disney+ de ‘Nos vemos en otra vida’, una sèrie de sis capítols que retrata la història de Gabriel Montoya Vidal i la seva vinculació amb l’11M vint anys després dels atemptats terroristes a Madrid.
‘Los pequeños amores’
La directora Celia Rico reflexiona sobre el pas dels anys a través de la relació entre una mare i una filla que es retroben a la pel·lícula ‘Los pequeños amores’. En una entrevista amb l’ACN, Rico explica que el film es pregunta què passa amb les expectatives que tenim a la vida i que no es compleixen. Les actrius María Vázquez i Adriana Ozores són la parella protagonista del film, que s’ha rodat en diverses localitzacions de Catalunya. La coproducció catalana de la directora de ‘Viaje al cuarto de una madre’ competeix a la secció oficial del Festival de cinema de Màlaga i arriba aquest divendres als cinemes.
La Teresa (María Vázquez) canvia els plans de les seves vacances per ajudar a la seva mare (Adriana Ozores), que ha patit un petit accident. Mare i filla passaran juntes un estiu i xoquen constantment en les decisions més mundanes. Amb aquesta premissa tan petita, diu la directora, ha intentat aprofundir en el personatge interpretat per María Vázquez i endinsar-se en les seves emocions per preguntar-se què passa amb les expectatives que posem a la vida i no es fan realitat.
La cineasta destaca que una cosa que acompanya a les dues protagonistes i que travessa tota la pel·lícula és “el pas dels anys” i les preguntes de “què passa quan les dones superen els 40 anys i no són mares i què passa quan les mares es fan grans i s’han de deixar ajudar per les filles”.
‘Kung Fu Panda 4’
Arriba la seqüela d’animació ‘Kung Fu Panda 4’. Sota la direcció de Mike Mitchell i Stephanie Stine, la comèdia segueix a Po a les seves aventures a l’antiga Xina, amb qui l’amor pel kung fu només es pot comparar amb una gana insaciable. El film s’estrena en català. Entre els noms propis de la producció hi ha la música de Hans Zimmer i la participació de Dustin Hoffman.
‘Por tus muertos’
Preestrenada al Festival de Màlaga arriba la comèdia musical ‘Por tus muertos’, del director Sayago Ayuso. Amb Jose Mota, Jorge Sanz, Marta Belenguer i Carles Francino, el film gira al voltant de los ‘Metralla’, un grup de rock de finals dels 80 que van aconseguir un gran èxit amb el seu primer i únic LP ‘Por tus muertos’. Just després d’assolir l’èxit es van dissoldre. Trenta anys després, en Miguel, un dels components de la banda, encara somia en ser una estrella de rock and roll. Un famós comunicador radiofònic del rock, Ordúñez, li ofereix fer un concert al Palau Reial de Madrid amb la condició que reuneixi els components originals del grup.
‘La extorsión’
‘La extorsión’ del director Martino Zaidelis és un thriller sobre un veterà pilot comercial que es veu obligat a col·laborar amb els serveis d’intel·ligència del seu país per evitar ser sancionat per una greu falta que va cometre a la feina. Ràpidament se submergeix en un submón d’intrigues i extorsions que posarà en risc la seva vida, havent de pagar un preu molt alt per escapar. El repartiment compta amb Guillermo Francella, Pablo Rago, Andrea Frigerio i Carlos Portaluppi.
‘La bestia en la jungla’
‘La bestia en la jungla’ mostra una història que succeeix al llarg de 25 anys (de 1979 a 2004) en un enorme club nocturn, on un home i una dona observen i esperen un esdeveniment desconegut. Aquesta espera s’acompanya del gaudi de l’evolució de la música disco a la tecno com a banda sonora de la història d’una obsessió. El film de Patric Chiha és una adaptació lliure de la novel·la homònima de Henry James.
‘Vincent debe morir’
Premiada a la darrera edició del Festival de Sitges, ‘Vincent debe morir’ presenta en Vincent que comença a ser atacat per la gent que l’envolta sense un motiu aparent. La seva existència es descontrola i, mentre la violència creix, no té més remei que fugir. Sota la direcció de Stéphan Castang, el film compta amb un repartiment amb Karlim Leklou, Vimala Pons o François Chattot.
‘Blue Giant’
Miyamoto Dai és un estudiant apassionat pel bàsquet que després de veure per primera vegada una sessió de jazz decideix que es vol convertir en saxofonista. El jove no disposa de talent natural, ni tampoc d’entrenament, però la seva obsessió el porta a voler tocar aquest instrument cada dia per poder millorar. La pel·lícula d’animació, dirigida per Yuzuru Tachikawa, està en llengua catalana.
‘Stop Making Sense’
‘Stop Making Sense’ és un documental musical sobre els Talking Heads. Restaurat per coincidir amb el seu 40è aniversari, el 1983, està protagonitzat pels membres de la banda principal. L’actuació en directe es va rodar durant tres nits al Pantages Theatre de Hollywood amb set càmeres de la mà del director Jonathan Demme.
‘Zarata’
‘Zarata’ és un drama sobre el cinema que analitza com afecta la vida privada en el setè art. Alguns creatius fan servir amistats per rodar-les. Però potser alguna pel·lícula no té a veure amb l’art ni amb la narració. La direcció del film és de Tamara García Iglesias.
‘UnCancelled’
La pel·lícula australiano-valenciana beu de l’exitosa websèrie gravada durant la pandèmia i que tanca la peculiar història dels seus protagonistes amb un casament durant les Falles de València després d’anul·lar la celebració dos cops. El director Luke Eve i l’actriu María Albiñana han escrit i protagonitzen la cinta, com ja van fer amb la sèrie ‘Cancelled’ (2020) i la segona part, ‘Recancelled’ (2021). El llargmetratge de ficció s’inspira en la seva vida real, la relació de parella i aborda temes quotidians com la família, la llar i les diferències culturals.
Plataformes (del 6 al 12 de març)
La història de Gabriel Montoya Vidal i l’11M a Disney+
A les portes dels 20 anys dels atemptats de l’11M a Madrid, Disney+ estrena aquest dimecres la sèrie ‘Nos vemos en otra vida’, que retrata la història de Gabriel Montoya Vidal i la seva vinculació amb l’11M. Dos dels protagonistes de la ficció creada per Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo són Pol López, que es posa en la pell d’Emilio Trashorras, i Quim Ávila, que interpreta el paper del Gabriel Montoya Vidal, Baby, però adult. En una entrevista amb l’ACN al Festival de Màlaga, López afirmava que la sèrie busca “generar memòria, fer un retrat cru sobre d’on sorgeix la història i explicar el context”.
Aquesta ficció de sis episodis és l’adaptació del llibre del periodista Manuel Jabois ‘Nos vemos en esta vida o en la otra’, que es basa en l’entrevista que Gabriel Montoya Vidal, Baby, li va concedir sobre la seva vinculació amb el major atemptat gihadista en territori europeu que va acabar amb la vida de 192 persones i prop de 2.000 ferits.
En aquell any, Baby era un adolescent de 16 anys que, juntament a Emilio Trashorras, va participar en el traslladat dels explosius que es farien servir a Madrid. El menor va portar en un autobús fins a Madrid una motxilla carregada de dinamita per entregar-la un cop allí a la banda de Jamal Ahmidan, ‘El chino’. Després va acompanyar als terroristes durant tota una nit de turmenta fins a Mina Conchita per a recollir més de 300 kilograms de Goma 2 i tot per ordre d’Emilio Suárez Trashorra. Baby va ser el primer condemnat pels atemptats.
Més ‘Todas las criaturas grandes y pequeñas’ a Movistar+
Movistar Plus+ estrena aquest divendres 8 de març la quarta temporada de ‘Todas las criaturas grandes y pequeñas’. Europa està en plena Segona Guerra Mundial, però la comunitat de Darrowby està més unida que mai en la seva lluita per prosperar tot i les adversitats. La nova entrega està formada per un total de set episodis, un dels quals és un especial de Nadal.
D’altra banda, el dilluns 11 de març arriba ‘Belgravia: The Next Chapter’, una proposta que se centra en els 25 anys després de ‘Belgravia’. Aquest spin-off recull totes les intrigues de la sèrie anterior per endinsar-se en el turbulent matrimoni d’en Frederick i la Clara Trenchard. Benjamin Wainwright i Harriet Slater formen part del repartiment.
El documental ‘El arte de la revolución’ a HBO Max
HBO Max incorpora aquest dimecres 6 de març el documental ‘El arte de la revolución’. El 1980, en Nicky Nodjoumi va fugir de l’Iran després de la Revolució Islàmica per instal·lar-se a Nova York amb la seva dona i filla. Quaranta anys després, aquesta darrera inicia una investigació per recuperar les obres perdudes del seu pare a Teheran. El documental planteja qüestions com l’extremisme religiós i polític, el poder de l’art, o els sacrificis de la llibertat creativa. A la mateixa plataforma arriben el 7 de març la primera i segona temporada de ‘Chylka’. El 10 de març s’estrena la sèrie ‘Influencer por accidente’ i dos dies després estarà disponible la tercera temporada de ‘La chica de la limpieza’.
Zac Efron i John Cena estrenen pel·lícula a Prime Video
Protagonitzada per Zac Efron i John Cena, arriba el 7 de març la pel·lícula ‘Ricky Stanicky’ a Prime Video. Es tracta d’una comèdia que se centra en la vida de tres amics de la infància: en Dean, en Wes i en JT, que creen un personatge fictici que porta per nom Ricky Stanicky. Vint anys després continuen fent servir el personatge com a coartada fins que les seves parelles sospiten i es veuen obligats a trobar una persona real que interpreti el paper. L’escollit serà en Rod, un actor que portarà el seu paper massa lluny.
Filmin estrena un nou drama criminal suec
Filmin estrena el 12 de març ‘Almas robadas’, un nou drama criminal suec basat en les novel·les de l’escriptora Emelie Schepp. Quan un alt càrrec de l’Agència Sueca de Migració és assassinat a casa seva, la llista de sospitosos es fa molt llarga. La fiscal adjunta Jana Berzelius aviat s’adona que el fet està relacionat amb els seus propis antecedents i intervé per poder participar en la investigació.
Eugene Levy torna amb nous viatges a Apple TV+
El 8 de març s’estrena aApple TV+ amb un doble episodi la nova temporada de la sèrie ‘Eugene Levy, el antiviajero’, que aquesta vegada s’embarca en un tour per Europa, decidit a experimentar diferents pràctiques locals amb antics i nous amics. Suècia, Itàlia, Escòcia, Alemanya o França, seran alguns dels països que visitarà, passant també per Espanya.
L’esperada sèrie ‘Mary & George’ a Sky Showtime
El 8 de març arriba a Sky Showtime l’esperada sèrie ‘Mary & George’, inspirada en la insòlita història real de Mary Villiers (Julianne Moore), que educa al seu carismàtic i atractiu fill George (Nicholas Galitzine) perquè sedueixi el Rei Jacob I d’Anglaterra i es converteixi en el seu amant. La seva cerca de poder porta a la parella d’orígens humils a convertir-se en els nombres més rics i influents de tota la cort.
El dia abans la plataforma estrena ‘Sexy Beast’, una sèrie sobre uns lladres que gaudeixen de la bona vida dels anys noranta a Londres. James McArdle, Emun Elliott i Sarah Greene formen part del repartiment.
La història de l’estrella del porno Rocco Siffredi a Netflix
Netflix estrena aquest dimecres la sèrie ‘Supersex’, inspirada en la vida de l’estrella de porno italià Rocco Siffredi. La producció examina la família, els orígens i la seva relació amb l’amor. Es tracta d’una història profunda que explica com un jove humil es va convertir en l’estrella de porno més famosa del món.
El 7 de març arribarà ‘Los señores de la mafia: La serie’. L’Edie Horniman hereta inesperadament l’enorme finca rústica del seu pare i descobreix que forma part d’un xarxa del cànnabis. Diversos grups mafiosos reclamaran una part del pastís. El protagonista intentarà vèncer la situació però a mesura que s’aproxima al món criminal, hi comença a trobar gust.
El mateix dia la plataforma estrena el documental ‘ARA San Juan: The Submarine that Disappeared’. D’altra banda, aquest dimecres arribarà la segona temporada de ‘Full Swing’ i l’11 de març la tercera de ‘Jóvenes altezas’. Finalment, el 12 de març Netflix estrenarà la docusèrie sobre la Guerra Freda ‘Momentos decisivos: La bomba y la Guerra Fría’. La sèrie planteja la història de la Guerra Freda més enllà del col·lapse de la Unió Soviètica fins l’ascens de Vladimir Putin i la invasió russa d’Ucraïna.