Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La història de ‘L’estaca’, en un llibre que narra qui era en Siset

El periodista musical Joaquim Vilarnau presenta avui aquesta obra sobre la cançó de Lluís Llach a la Fatal amb Xavier Baró

ARTICLES - ZONA 2

Enderrock Llibres ha publicat ‘L’estaca. Crònica d’una cançó sense fronteres’, el primer volum del segell escrit pel periodista musical Joaquim Vilarnau amb pròleg del mateix Lluís Llach. El llibre es presentarà aquesta tarda a la Fatal (18.00 hores) en un acte que anirà a càrrec del cantautor Xavier Baró.

Vilarnau s’endinsa en la història de la cançó de l’any 1968 i en narra la seva repercussió internacional. De fet, recopila les prop de 500 versions d’aquest himne de Llach, el 82% de les quals han estat creades al segle XXI, que s’ha cantat en més d’una quarantena d’idiomes. “És la contribució més important d’una cançó en català al cançoner revolucionari internacional”, diu l’autor.

‘L’estaca. Crònica d’una cançó sense fronteres’ comença amb un pròleg de Lluís Llach que adreça una carta a l’avi Siset, que era una persona real i era l’avi d’un amic seu. Li explica què ha passat amb la cançó i li dona les gràcies. El llibre també situa la cançó en el context històric i s’explica com es va fer ‘L’estaca’, qui era l’avi Siset, què diu el tema i els conflictes amb la censura. A partir de gener del 76, la cançó “es dispara” després de saltar a Polònia i de convertir-se en l’himne del sindicat Solidarnosk.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8