Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

La Boscana celebra la segona estrella Michelin: “Estem en un núvol”

El xef Joel Castanyé destaca la feina feta i l'aposta entre la innovació i la tradició agrícola de Ponent

L'equip de la Boscana i el xef Joel Castanyé celebren la segona estrella Michelin

ARTICLES - ZONA 2

El restaurant la Boscana, a Bellvís (Pla d’Urgell), celebra aquest dimecres la segona estrella Michelin aconseguida, que arriba nou anys després de guanyar la primera. L’equip que capitaneja el xef Joel Castanyé veu la segona estrella com un reconeixement a la feina feta i al vincle entre la innovació i la tradició agrícola de les comarques de Ponent. “Estem molt feliços, en un núvol”, ha valorat Castanyé, l’endemà d’entrar a la llista dels restaurants biestrellats. El xef ha celebrat que la guia hagi valorat els menús “molt afinats” del restaurant que, com a punt diferencial, destaquen i eleven la fruita del territori. El restaurant ha tancat portes aquest dimecres per atendre els mitjans de comunicació i les trucades de felicitacions.

El restaurant La Boscana de Bellvís ha rebut la segona estrella Michelin aquest dimarts en una gala celebrada a Màlaga. La primera la va aconseguir fa 9 anys, el 2016, només dos anys després d’iniciar aquesta proposta culinària íntima per a només vuit taules en un espai de 60.000 metres quadrats.

El xef Joel Castanyé i la seva família han arribat al restaurant després d’haver passat una nit plena de nervis, emocions a flor de pell i molt poques hores de son. L’equip els ha rebut entre crits, aplaudiments i abraçades, mentre el telèfon del restaurant no parava de sonar.

“M’he tret un pes de sobre”, ha valorat Castanyé, que ha explicat que en els darrers cinc anys han treballat molt i han posat “molta energia” per aconseguir aquest reconeixement que tant “anhelaven”.

D’aquesta manera, la Boscana veu la segona estrella Michelin com una recompensa a la feina ben feta i a una filosofia i manera de treballar que valora el producte agrari de proximitat, en especial la fruita. “La fruita sempre havia estat relegada a les postres o de guarnició, però no com a ingredient principal dels menús i això ens dona un tret diferencial amb un relat molt autèntic i coherent arrelat al territori”, ha explicat Castanyé.

En aquest sentit, el xef de la Boscana s’ha mostrat orgullós de tenir “un menú amb un producte tan humil” com és la fruita de Ponent. “Per nosaltres és tan important una poma, una cirera o una nectarina  com el millor caviar, la millor gamba de Palamós o la trufa d’Alba de Piamonte que s’està pagant a 7.000 euros el quilo”, ha comparat.

Preguntat sobre quin impacte tindrà aquesta segona estrella Michelin al restaurant, Castanyé ha explicat que seguiran en la línia actual, encara que sense deixar de banda les inquietuds creatives. Per això, mantindran el taller d’investigació que els porta a tancar els primers tres mesos de l’any per centrar-se en l’elaboració de nous plats i tècniques.

Amb aquest nou reconeixement, la Boscana es converteix en l’únic restaurant biestrellat de la demarcació. Per la seva banda, el Malena, a Gimenells (Segrià), i el Fogony, a Sort, mantenen la seva estrella.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12