Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

El vincle entre Solé i Argelich, en una mostra d’art a Tàrrega

La mostra pòstuma aplega una seixantena d’obres d’ambdós autors, una relació d’amistat i creativa que va durar tota la vida

FOTO_ Ajuntament de Tàrrega L’acte inaugural de l’exposició, al Museu Tàrrega Urgell

ARTICLES - ZONA 2

Tàrrega treu a la llum en una exposició el vincle entre els artistes locals Miquel Solé (1931-2016) i Josep Argelich (1933-2019), una relació d’amistat i creativa que va durar tota la vida malgrat la separació geogràfica. El títol de la mostra és prou eloqüent: ‘Miquel i Josep, una amistat transatlàntica’.
El Museu Tàrrega Urgell aplega aquí una seixantena d’obres d’ambdós autors que transiten per la pintura i el dibuix (en el cas de Josep Argelich, també l’escultura).
La proposta parteix d’una iniciativa de la filla d’en Josep, Maria Antònia Argelich, per fer visible “la relació artística entre dos vells amics, ja forjada des de la infantesa i posteriorment compartint estudis a l’Escola d’Arts Ondara”. Tot i que l’any 1957 Josep Argelich va anar a viure a Veneçuela, “el vincle va continuar de forma epistolar a través de cartes manuscrites on intercanvien idees i impressions sobre l’art”, explica.
A més, es tracta de la primera vegada que el públic pot veure el treball artístic de Josep Argelich, autor que no va exposar mai en vida i l’obra del qual romania inèdita. D’altra banda, Miquel Solé ja havia estat protagonista d’anteriors exposicions a Tàrrega.
A l’acte inaugural celebrat divendres va assistir l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que va manifestar que “la proposta constitueix tota una revelació, ja que posa de relleu una relació molt extensa en el temps per part de dos creadors targarins, des de l’aprenentatge de les Belles Arts i fins al seu retrobament al cap dels anys”.
L’exposició plasma com els dos autors, des de Tàrrega i Caracas, aborden temàtiques similars (caricatures, nus femenins i la recerca del volum) si bé cadascun des del seu propi llenguatge. Més enllà del fet artístic, però, la mostra desentranya la humanitat i els sentiments de dos amics. El vincle també queda immortalitzat en el catàleg i el documental que acompanyen l’exposició gràcies al treball de Maria Antònia Argelich i el suport de Dolors Puig i molts col·laboradors.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8