Els dotze projectes seleccionats per la tercera edició de la Trobada de Talent del Galacticat van presentar ahir a deu productores i distribuidores d’arreu de l’Estat. La biblioteca Germanes Güell de Tàrrega va acollir aquestes reunions individuals, on els guionistes i directors han pogut presentar durant un temps limitat el seu projecte a cadascuna de les productores. La Trobada de Talents del Galacticat és un campus basat en un concurs de guions que uneix creadors i empreses del sector, en el marc de la celebració del Festival. En aquesta tercera edició han assistit deu empreses distribuïdores i productores d’arreu de l’Estat: Ayhe Productions, Films de l’Orient, Basajaun Filmark, Forest Film Studio, Nebecé, Pausa Dramática, Coco Films, Salon Indien Films i Efímero Films.
Per la banda dels concursants, hi participen dotze projectes, tres per cada categoria (llargmetratge, curtmetratge i sèrie), els quals han mantingut una reunió one to one amb cadascuna de les empreses per tal d’aconseguir suport i finançament per tirar endavant aquests projectes. A més, durant el cap de setmana es duen a terme diverses activitats conjuntes relacionades amb el món de la indústria cinematogràfica, com taules rodones, debats o masterclasses. Igual que en les dues darreres edicions, Galacticat segueix col·laborant amb Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) per convertir-se en Esdeveniment Preseleccionador per al Producers Meet Producers (PMP), que es durà a terme al Sitges Film Festival, el 56 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, entre el 3 i el 13 d’octubre. D’aquesta manera, un dels projectes participants en la Trobada de Talent del Galacticat també serà seleccionat per formar part del PMP 2024.
Enguany aquesta tercera edició destaca per la gran presència de talent català i, més concretament, de Ponent. El projecte de curtmetratge El túnel de Montclar i el projecte de pel·lícula Protuberantia, seran presentats pels guionistes i directors de Ponent Daniel Sarramona i Mireia Ibars, respectivament. A més, també hi participaran diversos projectes amb versió original en català: Andrea d’Errico Prat amb Just Like You (curt), Mario Monzó amb Antonio Gilipollas Caraculo (pel·lícula) i Víctor Català amb La Masía (pel·lícula). La resta de participants a la categoria de curtmetratges són Cosmo de Miguel Valle i 893 KM de Rubén Garrido. En llargmetratges també hi participarà el projecte argentí Pequeños rostros colgantes, de Matías Sinay, el primer participant internacional de la Trobada de Talent. Finalment, els quatre projectes de sèries són: Hollywood Secrets de Mónica Dolado; Zaunk, ladridos sordos de Jon Novas Lario; Aldeaseca de Sergio Alonso Sánchez i A cambio de nada de Josep Pujol. Enguany, com a novetat, cadascun dels tres guanyadors de la Trobada de Talent (llargmetratge, curt i sèrie), rebrà un premi de 1.000 euros, gentilesa de l’empresa RCService, patrocinadora de la Trobada de Talent 2024.
Un altre dels punts neuràlgics de la programació d’ahir del Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent han estat els Cinemes Majèstic. Al matí s’hi han projectat nou curtmetratges amb la presència dels equips directors de cadascun d’ells: Mikado, Cumpleaños.mp4, La Curiosidad Mató al Gato, Simon, Sarcum, Sincopat, In Half, Jueves de Marzo i Co-Haunting.
Per la tarda serà el torn dels documentals Una estrella fugaz i Casa Reynal, aquest darrer rodat a Bellvís i que serà presentat al Majèstic per la seva directora Laia Manresa. Al vespre el director argentí Augusto Sinay presentarà el llargmetratge El Escuerzo i, acte seguit, va projectar el clàssic They Live, de John Carpenter, que en aquest cas serà presentat pel director David Casademunt, conegut per l’exitosa pel·lícula El Páramo i que enguany és membre del jurat del XI Galacticat.