Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

El projecte ‘Mil històries’ difon el patrimoni documental de la demarcació de Lleida a través de vídeos curts

Estrena de la segona temporada amb un píndola audiovisual sobre la fotografia en els segles XIX i XX

Presentació projecte 'Mil Històries'

ARTICLES - ZONA 2

Donar a conèixer l’extens patrimoni documental de la demarcació de Lleida a través de vídeos curts i d’històries poc conegudes. Aquest és l’objectiu de ‘Mil Històries’, un projecte audiovisual que va néixer l’any passat i que aquest dimarts estrena la seva segona temporada amb un capítol sobre la fotografia en els segles XIX i XX. La temporada inclou sis capítols, formats per documentals breus explicats per historiadors i experts, que tracten temes com la bruixeria en el Pirineu català, la construcció del canal d’Urgell o la vida del fotògraf cerverí Claudi Gómez, entre altres. El projecte està liderat pel director i productor Enric Cortés i l’equip de Trèvol TV i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

‘Mil històries’ vol donar a conèixer l’extens patrimoni documental, sovint poc conegut, que hi ha als arxius públics i privats, ha explicat el creador del projecte, Enric Cortés. Així, els vídeos volen “donar vida i sortida” a aquest patrimoni a través d’un format àgil i visualment cuidat i atractiu per al públic general. Les píndoles audiovisuals tenen una durada d’entre 6 i 8 minuts i estan narrades per historiadors, divulgadors i experts en patrimoni.

Els vídeos es poden veure de manera gratuïta a través de Youtube, on ja hi ha tota la primera temporada disponible. Pel que fa a la segona, s’estrena aquest dimarts amb un capítol sobre la fotografia en el segle XIX i XX i, durant els pròxims mesos, cada mes es pujarà un nou vídeo.

Els altres capítols tracten la història de l’edifici que acull l’IEI, la història de la Segarra a través de les fotografies de Claudi Gómez Grau (1907-1989) o la bruixeria al Pirineu. Les darreres píndoles van sobre una investigació d’un retrat del segle XVIII i la construcció del canal d’Urgell.

La segona temporada compta amb el recolzament de l’EI. La seva vicepresidenta, Estefania Rufach, ha destacat, a la presentació del projecte a l’IEI, que van veure “oportú format part d’aquest projecte” per fer arribar a la societat la història i cultura de la demarcació “a través d’una nova mirada”.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12