Aquesta recepta és perfecta per tal de fer un plat únic o per acompanyar-la amb una crema o brou.
Encara que en aquest cas hi afegim una mica de carbohidrats són integrals i la fibra d’aquest ens ajudarà a controlar el punt glucèmic, a més l’espinac cru també ens aporta molts nutrients, vitamines A, C i B9, potassi, calci i magnesi, a més del ferro que és el que tots hi associem.
– 170 grams d’espinacs crus
– 125 grams d’arròs integral
– 100 grams de carabassa
– 50 grams de cacauets torrats
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
– Pebre
Vinagreta:
– 2 cullerades de mostassa
– 4 cullerades d’oli
– 1 cullerada de mel
En aquesta recepta tenim dos procediments que ja els podem tenir preparats del dia abans; la carabassa al forn i l’arròs cuit, per tant, començarem per aquests dos passos.
1. Cocció de l’arròs: en una olla hi afegim l’arròs i l’aigua (per 1 mesura d’arròs en posarem 2 i 1/2 d’aigua) uns 20 min a foc mig baix. Quan hagi passat el temps indicat escorrem l’aigua sobrant i estenem l’arròs en una plata per tal de baixar la temperatura més ràpidament i no se’ns covi.
2. carabassa al forn: tallem la carabassa a daus petits, ho posem en una safata apta per al forn, hi tirarem un bon raig d’oli d’oliva, sal i pebre i la posarem al forn (preescalfat a 140 graus C)
3. La vinagreta de mostassa: per fer la vinagreta de manera senzilla us Aconsellem que utilitzeu un pot de vidre, hi afegim tots els ingredients (mostassa, oli i mel) el tanquem hermèticament i el sacsegem fins que lligui.
4. Muntem el plat: a la base del plat i posarem les fulles d’espinacs, després l’arròs integral i la carabassa i acabarem amb els cacauets torrats. Abans de servir i afegirem la vinagreta.
El nostre consell per tal que aquesta recepta sigui el més sostenible possible són bàsicament dos.
El primer que tots els ingredients o la gran majoria siguin de proximitat. I la Segona és que aprofitem per fer la carabassa al forn en algun moment que ja tinguem el forn obert per fer qualsevol altra recepta.