Penso que gairebé ningú no tindrà dubtes que una de les meves passions més endimoniades del fet de viatjar pel món, és la capital de la llum, el color i de l’amor. Per descomptat que em refereixo a París. Moltes han estat les vegades que he viatjat a la capital de França. Tantes, que en 25 anys, puc assegurar que la xifra arriba a les 51. En aquestes, he descobert icones turístiques tan emblemàtiques com la Torre Eiffel, la Catedral de Notre-Dame, el Museu del Louvre, la Sainte-Chapelle, la Basílica del Sagrat Cor, l’Arc del Triomf, el Cementiri del Père Lachaise, La Conciergerie i La Flama de la Llibertat. Espectacular la bellesa. Estic enamorat de París. ‘Paris, je t’aime’.
Durant aquests 51 viatges, he tingut el privilegi de gaudir de moltíssims hotels i restaurants de gran categoria restauradora i hotelera. Calculo que el nombre total d’establiments s’aproxima als 250: Le Meurice, Hotel Ritz, Hotel Plaza Athenée, Le Bristol, Hotel de Crillon, Pullman Paris Montparnasse, Maison Mère, Hôtel L’Ormaie & Spa, Hotel Lutetia, Le Royal Monceau París, Hotel Four Seasons George V, Shangri-L’Hotel i Hotel Paris Opéra, són alguns dels molts que he tingut el privilegi d’allotjar-me al llarg d’aquests anys, juntament amb Pilar Rius, companya inseparable en cadascun dels meus viatges fets pel món. Tots catalogats amb quatre i cinc estrelles. Al capítol de restaurants, els passos s’han encaminat per establiments de la talla de Le Grand Véfour (de l’amic i gran xef francès, Guy Martin), Ore Palau de Versalles (Alain Ducasse), Le Dalí, Benoit París, l’Arpège (Alain Passard), Pavillon Ledoyen (Yannik Alléno), Champeaux, Pierre Gagnaire, Odette, Atelier Maître Albert, Cucina Mutualité, Guy Savoy, L’Atelier de Joël Robuchon-St-Germain, Brasserie Lutetia, Capsule i 114 Faubourg. Gairebé tots, tocats amb estrelles Michelin.
La nit a París acostuma a ser molt jove. Compte amb cabarets i sales de festa molt reconegudes en l’àmbit mundial. Entre les més importants, hem passat alguna nit celebrant la nostra visita parisenca.
El mític Moulin Rouge n’és una, amb la seva bellessa espectacular i les seves famoses llums, neons, cortines i catifes vermelles que el fan ser un dels llocs més emblemàtics de París i del món. Una altra de les icones que acostumo a tancar el dia amb alegria i brindant és Le Paradis Latin, amb l’espectacle L’Oiseau Paradis, que presenta una nova líder de la revista, Iris Mittenaere, Miss França i Miss Univers 2016. També, Lido, amb un glamur i sabor molt accentuats que destil·la cada nit. I, el Crazy Horse, un veritable homenatge a la feminitat, sense caure mai a la vulgaritat.
Aquest és el París que he viscut al llarg dels últims vint-i-cinc anys, fruit dels quals se m’ha brindat l’oportunitat d’escriure i editar el llibre Joies de París, 14 recreacions gastronòmiques i lúdiques, amb el qual vaig obtenir el premi internacional Cooking Awards Gourmand 2008, considerat com l’Oscar de la gastronomia.