Maurizio Conte, ‘pizzaiolo’ de la pizzeria Napulè de la ciutat de Lleida, vol aconseguir ser el millor elaborador de pizzes del món. Per això, dimarts es presentarà al Campionato Mondiale della Pizza que se celebrarà a Parma fins dijous 10.
Carles Pedrol, un dels gerents del negoci, va explicar que, constantment, reben formació d’un pizzer i d’un instructor de Nàpols per fer les elaboracions a l’estil napolità. “Ho treballem tot allí. Hi ha molt nivell”, va destacar Pedrol.
La intenció de la pizzeria Napulè amb la seva participació (la primera) és “exportar el nostre producte i les nostres pizzes arreu”, va incidir Carles Pedrol. El local, obert al carrer Magí Morera des de fa dos anys i escaig, vol representar a la ciutat de Lleida l’essència de la cuina napolitana, i guanyar aquest prestigiós premi, que celebra la seva 32a edició aquest 2025, li donaria un impuls.
El ‘pizzaiolo’ (terme italià que representa l’ofici de l’elaborador de pizzes) que representarà el local a la ciutat de Parma, Maurizio Conte, participarà en dues de les 11 modalitats que hi ha al certamen: a la de pizza clàssica i la de pizza sense gluten. “És el que ens representa”, va dir Carles Pedrol. A la modalitat de clàssica, Conte preparà una pizza de pernil ibèric i oli, mentre que a la de la sense gluten elaborarà una amb carpaccio de gamba roja i alfàbrega. El 8 d’abril (dimarts) es farà la prova de la pizza clàssica i el dimecres 9, la de la sense gluten. El 10, en cas de classificar-se, disputarà la gran final.
En aquesta 32a edició es preveu la participació de més de 700 ‘pizzaiolos’.