L’excursió a París per part dels balaguerins Ana París i Toni Guillaumet va resultar ser molt exitosa. La parella de carnissers va fer el seu retorn a la capital de la Noguera amb un títol mundial en el seu haver, després que les brotxetes elaborades per l’Ana París enamoressin el jutjat del World Butcher’s Challenge, el mundial de carnissers celebrat a París els passats 30 i 31 de març.
El matrimoni, un referent a Balaguer, va formar part de la selecció espanyola de xarcuters, amb set persones més, amb les quals van treballar durant dos anys “frec a frec”. L’equip espanyol, a més, es va endur el Premi a la Sostenibilitat, compartit amb el conjunt francès.
“No m’esperava que fos tan espectacular. Hi havia 4.000 persones a les grades”, va recordar Ana París. La seva participació a l’Expo Porta Versalles va ser també la primera de la selecció espanyola. “Estem molt orgullosos del resultat”, va afirmar.
La Xarcuteria–Carnisseria París va presentar una elaboració de magre de porc tallat com si fossin brotxetes i farcit de verdures. “És un elaborat molt visual”, va destacar la xarcutera. A banda, la parella balaguerina va exhibir també unes safates fetes per un fuster artesà amb formes d’animals. La gran mostra visual, però, va ser el mapa d’Espanya presentat, on a cada regió estatal hi havia una mostra de la carn picada regional.
“Vaig intentar no ficar-me nerviosa i, la veritat, vaig estar bastant tranquil·la. La gent m’ho deia”, va incidir la mestra carnissera de Balaguer, que va aconseguir el 2016 un tercer lloc d’Europa en el Concurs d’Elabora Gurmet. El Toni Guillaumet, especialitzat en desossament, va mostrar-se cofoi de la seva actuació. “No ens vam deixar res per fer”, va emfatitzar.