Agramunt va celebrar aquest cap de setmana la 35a edició de la Fira del Torró, congregant milers de persones i estrenant amb èxit una nova activitat formativa dirigida al sector de l’hostaleria, que volen consolidar de cara al futur.
A més, el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, va anunciar en la seva visita que el Museu del Torró i la Xocolata d’Agramunt i la fàbrica de la Xocolateria Jolonch s’integraran en una nova ruta turística anomenada Tasta el Gran Tour, promoguda per l’Agència Catalana de Turisme i les diputacions catalanes.
Aquesta es posarà en marxa al març de l’any que ve, amb un centenar de propostes i coincidint amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
La nova ruta Tasta el Gran Tour, que tindrà Agramunt (Urgell) com una les seves destinacions, inclourà dues visites vinculades a la història del torró i la xocolata d’aquesta localitat. En el cas de la parada al museu, es podrà aprofundir en la trajectòria de l’empresa Torrons Vicens.
Per la seva part, la fàbrica i l’obrador de la Xocolateria Jolonch destaca pel fet de ser la més antiga d’Agramunt i l’única d’històrica que encara funciona avui dia al món.
Pel que fa al balanç del certamen, es va definir com una “fira d’èxit”, tant pel volum d’assistents com per les vendes registrades, tal com va dir la seva directora, Tamara Lombardo. A més, de cara a pròximes edicions es vol consolidar i millorar la nova Acadèmia del Torró, estrenada enguany, així com també plantejar sistemes que permetin contabilitzar el nombre de públic que participa en l’esdeveniment.
Per la seva banda, el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, va dir que es continua treballant per desestacionalitzar aquest producte. En aquest sentit, va explicar que la incorporació de nous sabors i ingredients, a més de comptar amb propostes elaborades per xefs de renom com ara Quique Dacosta, Ángel León i Jordi Roca, ajuden a que sigui vist com un postre que es pot consumir durant tot l’any. Una de les seves novetats que van presentar a la fira van ser unes neules que es poden farcir amb diverses cremes de torró, fetes amb la col·laboració d’Albert Adrià.