Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Richard Wagner i Venècia

ARTICLES - ZONA 2

No, no és el moment de parlar d’independència política sinó de la judicial. És que potser no existeix a Espanya la independència judicial?, doncs sí, existeix i empara un dels tres poders de l’Estat, el judicial. A qualsevol ciutat d’Espanya, els jutges apliquen les lleis vigents amb total llibertat i independència, però quan es demana per determinats sectors i partits de caràcter conservador aquesta independència, no la demanen per a aquests jutges i jutjats, sinó per al seu òrgan de control, CGPJ amb més de 2.000 dies de mandat caducat, però que els seus membres caducs segueixen cobrant i exercint. Què passaria si jo conduís vehicles amb el meu permís de circulació caducat cinc anys? Aquest CGPJ és qui designa els membres dels tribunals superiors i el Constitucional, és a dir, l’òrgan que ha de controlar un dels poders de l’Estat; en qualsevol sistema democràtic, els tres poders estan sotmesos a control entre ells.

Si al Poder Executiu i al Legislatiu ho triem els ciutadans, per què no es vol que aquest tercer poder el Judicial, sigui elegit també pels ciutadans, mitjançant els seus legítims representants elegits en eleccions lliures? No seria una endogàmia pura i dura, si només ells, els jutges i juristes, triessin els seus òrgans de control? És aquesta la democràcia que diuen defensar? El CGPJ està integrat per 12 vocals jutges i 8 juristes; en el nomenament d’aquests 12 jutges ja hi participen els mateixos jutges, ja que tots es poden presentar en convocatòria pública, només comptant amb el suport de 25 companys seus jutges o d’una de les Associacions judicials. Sobre aquesta llista i només sobre ell, es negocien els que més tard ha de triar el Parlament. No és potser aquest el millor sistema democràtic? No participen ja els jutges a la seva elecció? Què reclamen llavors? Deixar de ser controlats pels altres dos poders de l’estat? Segons Paloma Biglino, catedràtica de Dret Constitucional que ha investigat el criteri de la UE sobre aquesta elecció, que segons el PP exigeix ​​la mateixa UE, no hi ha normes de compliment obligat. El jutge José María Macías forma part del CGPJ com a vocal, com a tal, ha mantingut una postura dura contra el Govern de Pedro Sánchez, arribant a pronunciar-se sobre la llei d’amnistia assegurant que era “inconstitucional”, fins i tot abans de conèixer-ne el contingut.

Aquest nou membre del Tribunal Constitucional pot ser objectiu i just en el seu nou càrrec, que ocupa a proposta del PP? Els jutges, magistrats o fiscals tenen prohibit manifestar-se amb la toga i les punyetes, tal com han fet recentment davant dels jutjats, contra la Llei d’Amnistia i Què ha passat? Res, perquè els que tenen l’obligació de complir i fer complir les lleis, han estat els primers a incomplir-les de forma flagrant i no es condemnaran a si mateixos.

Als dirigents del PP, que han tingut segrestat el CGPJ durant més de cinc anys, com a ciutadà, els exigeixo que deixin de manipular i compleixin les lleis que ells mateixos van promulgar, quan exercien la presidència del Govern i els interessava per la majoria parlamentària. Han nomenat multitud de càrrecs als alts tribunals i en especial al CGPJ, comptant amb una majoria aclaparadora de jutges designats per ells i és per això i només per això, pel que volen que aquells que ells van triar, siguin els que, de forma exclusiva, elegeixin els qui tindran l’obligació de control i vigilància precisament sobre les seves actuacions prevaricadores o malversadores. Aterridor! La guineu, tenint cura de les gallines.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)