Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Les famílies monoparentals tindran 26 setmanes de permís

El Tribunal Constitucional, com el TSJC, veu discriminatori que els fills d’aquestes parelles tinguin un temps de cura inferior

ARTICLES - ZONA 2

El ple del Tribunal Constitucional (TC) considera inconstitucional que les mares de famílies monoparentals no puguin allargar el permís de paternitat més enllà de les 16 setmanes. Així, el TC va estimar la qüestió d’inconstitucionalitat promoguda per la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb l’Estatut dels Treballadors i la Llei General de la Seguretat Social del 2015. El TSJC considerava que les previsions legals qüestionades suposaven un tracte discriminatori cap al menor pertanyent a una família monoparental, ja que impliquen que rebrà un temps de cura inferior que el nascut en una família biparental, tot i que té idèntiques necessitats. També que, encara que els preceptes qüestionats tenen caràcter neutre, es produïa una discriminació indirecta per raó de sexe, ja que l’impacte negatiu i desfavorable d’aquesta regulació incidiria de manera més intensa sobre les dones treballadores, que encapçalen més les famílies monoparentals.

La llei no preveu un règim específic per al gaudi dels permisos per naixement i cura de menor, així com la percepció de les corresponents prestacions de la seguretat social, al si d’una família monoparental. Això fa que en el cas on hi hagi un únic progenitor, que és la mare biològica, la suspensió del contracte de treball amb reserva de lloc (així com la corresponent prestació econòmica de la seguretat social, quan es compleixin els requisits d’afiliació i cotització previstos) es reconeix únicament a la treballadora, mare biològica, per 16 setmanes, de les quals són obligatòries les sis setmanes ininterrompudes després del part. Les finalitats que persegueix la regulació vigent en equiparar els permisos de naixement i cura de menor de la treballadora, mare biològica, i l’altre progenitor són la conciliació i la igualtat real entre homes i dones. Però allò que ara es planteja no posa en dubte l’equiparació, sinó el fet que la norma no prevegi que la primera estengui el permís pel període que hagués correspost a l’altre progenitor, en cas d’existir.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8