El Gastronomic Forum Barcelona 2024 va celebrar ahir la jornada de cloenda, després de tres dies intensos que han servit per donar a conèixer els productes de qualitat i el talent emergent de la gastronomia lleidatana, i en què han participat més d’una trentena de productors i elaboradors del territori. L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida va tenir un paper destacat, amb una sessió de tast de productes emblemàtics de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Segarra i el Pla d’Urgell.
Els assistents van poder gaudir d’un menú un especialment dissenyat amb ingredients de proximitat, que havia estat elaborat amb els productes d’Aigua Pineo d’Estamariu, Huma Slow Broth de la Vall de Boí, Oli Arbequí de Vila-sana, Cal Valls de Vilanova de Bellpuig, Mos de Tros de Vallverd, Càrniques del Pla de Mollerussa, Urgellet de Linyola i Bernau Herbes de Cervera, maridat amb vins dels cellers Clos Pons, Raimat i Mas Blanch i Jové.
El programa de tasts va continuar amb una sessió d’oli d’oliva verge extra a càrrec de la DOP Les Garrigues i DOP Siurana, seguida d’una última demostració gastronòmica amb productes de l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell i la Segarra, entre els quals van destacar Cal Tonillo de la Prenyanosa, Embotits Ciervo de Cervera, Formatges Camps del Palau d’Anglesola, Marnuthem de Belllloc d’Urgell i Nous Panadés del Poal, en col·laboració amb Delicadeses del Pla.
El certamen també va servir per fer el sorteig d’un lot de productes de proximitat entre els visitants que es van descarregar l’aplicació ‘Aliments del Territori’, accessible a través d’un codi QR habilitat durant els tres dies del certamen, una “eina clau per apropar al públic l’oferta de productes del territori i incentivar el consum de proximitat”.
La Diputació de Lleida va fer un balanç molt positiu de la seva participació al Gastronomic Forum, una plataforma que “va permetre donar a conèixer la qualitat i autenticitat dels productes lleidatans i que contribueix a reforçar la presència dels productors del territori en l’àmbit gastronòmic català i internacional”.