La Festa Major de Gràcia va tenir el diumenge 17 d’agost, l’epicentre gastronòmic al 16è Concurs Cargols a la Gracienca que organitza l’Associació Cargol Graciós amb la col·laboració de la Fecoll i que enguany ha premiat Cristina Fernández i el seu plat de caragols amb escabetx de nyores.
La recepta li valdrà una estada de cap de setmana a Lleida durant l’Aplec del Caragol 2026 (del 22 al 24 de maig), mentre que la resta de guardonats van ser obsequiats amb lots de productes gastronòmics i culturals.
En aquesta edició, el jurat de la competició es va formar per la cuinera Maria Rosa Alibau, el membre de la colla Team Cargol Enric Fandino i Ferran Montardit, tresorer de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).
Enguany, la presència de la Fecoll en aquesta festa popular ha estat doble, ja que el dia anterior a la seva celebració es va presentar el llibre escrit per Rafa Gimena ‘Cuina Amiga. Fogons Solidaris’, a l’espai Tasta Lletres. La recaptació de les seves vendes aniràn destinades íntegrament a El Menjador.