La catedràtica de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín-Belloso, i el doctorand Mohsen Ramezanihan va rebre dos dels tres guardons que atorga la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (EFFoST). Martín-Belloso, el Lifetime Achiement Award en reconeixement a la seva trajectòria i Ramezanihan, al de l’estudiant de l’any. Els reconeixements es van lliurar en la cerimònia de cloenda de la conferència anual de l’EFFoST, celebrada a València.
Martín-Belloso és responsable del grup de recerca Tecnologies Innovadores per a l’obtenció d’Ingredients i Productes Alimentaris de la UdL i de Noves tecnologies per al processament d’aliments de la UdL i Agrotecnio. El premi a la trajectòria de recerca reconeix “la seva contribució significativa a la producció d’aliments segurs i d’alta qualitat que satisfan les necessitats dels consumidors”, així com el “lideratge en la creació de nous enfocaments i equips efectius”.
Entre els premiats anteriors figuren els professors Marc Hendrickx (KU Leuven, Bèlgica), Erich Windhab (ETCH Zürich, Suïssa) o Élisabeth Dumoulin (Université Paris-Saclay), entre d’altres.
Ramezanihan és doctorand del grup de Martín-Belloso. Contractat a través del programa Iberus Talent de Campus Iberus. L’EFFoST l’ha premiat per la seva recerca sobre l’efecte de les proteïnes vegetals en la digestibilitat dels lípids i la bioaccessibilitat del betacarotè en gels d’oli. “El reconeixement serveix com a testimoniatge del dur treball de tot el nostre equip”, va destacar.