Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

“La intel·ligència artificial no és tan bona com sembla”

Quatre alumnes de la UdL presenten el curt ‘24 hores’, un projecte resultat del seu treball de final de grau

FOTO_ Tony Alcántara Els quatre alumnes de la UdL autors del curtmetratge

ARTICLES - ZONA 2

La sala d’actes del Campus del Rectorat de la UdL va acollir ahir l’estrena del curtmetratge ‘24 hores’, un projecte que els estudiants de Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisual Judit Julián, Eva Beltran, Cloe Torcuato i Dídac López, han desenvolupat com a Treball de Fi de Grau (TFG). Una de les autores, la Judit, va explicar a LA MAÑANA hores abans de la premiere estar “nerviosos” i amb “moltes ganes” de poder presentar una obra que pretén fer una crítica a l’ús de la intel·ligència artificial.

Abans de decantar-se per aquest tema, els quatre alumnes van estudiar diverses opcions fins que finalment van escollir tracta la IA perquè “està molt present en el nostre dia a dia i en la societat i no és tan bona com sembla”. Es tracta d’un curtmetratge que incorpora una visió còmica, però que també abraça altres gèneres cinematogràfics com el thriller, la ciència-ficció o el western, va detallar Julián. Gran part del rodatge s’ha fet als platós del Magical Media, al Parc de Gardeny, exceptuant dues o tres escenes que es van gravar a l’exterior i una altra que es va filmar a l’Ilerna.

L’argument del curt és el següent: després de rebre la notícia que només li queden 24 hores de vida per part d’una Pitonissa creada per la intel·ligència artificial, Àlex s’endinsa a una nit d’aventures desenfrenades al costat d’un minirobot anomenat, Vida. Sobreviu a la predicció i s’enfronta a la Pitonissa a la recerca d’explicacions. El que no sap, és que la seva cerca el portarà a descobrir sorprenents veritats que desafiaran la seva percepció de la realitat.

Un cop presentat i defensat el projecte davant el tribunal acadèmic, l’objectiu dels quatre joves autors és presentar-lo a diferents festivals, el primer d’ells el Som Cinema, el Festival de l’Audiovisual Català a Lleida, tot i que també aspiren a portar-lo al Festival de Sitges. “Tot i que és un projecte acadèmic està fet des d’un àmbit professional”, va assegurar Julián.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12