La sala d’actes del Campus del Rectorat de la UdL va acollir ahir l’estrena del curtmetratge ‘24 hores’, un projecte que els estudiants de Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisual Judit Julián, Eva Beltran, Cloe Torcuato i Dídac López, han desenvolupat com a Treball de Fi de Grau (TFG). Una de les autores, la Judit, va explicar a LA MAÑANA hores abans de la premiere estar “nerviosos” i amb “moltes ganes” de poder presentar una obra que pretén fer una crítica a l’ús de la intel·ligència artificial.
Abans de decantar-se per aquest tema, els quatre alumnes van estudiar diverses opcions fins que finalment van escollir tracta la IA perquè “està molt present en el nostre dia a dia i en la societat i no és tan bona com sembla”. Es tracta d’un curtmetratge que incorpora una visió còmica, però que també abraça altres gèneres cinematogràfics com el thriller, la ciència-ficció o el western, va detallar Julián. Gran part del rodatge s’ha fet als platós del Magical Media, al Parc de Gardeny, exceptuant dues o tres escenes que es van gravar a l’exterior i una altra que es va filmar a l’Ilerna.
L’argument del curt és el següent: després de rebre la notícia que només li queden 24 hores de vida per part d’una Pitonissa creada per la intel·ligència artificial, Àlex s’endinsa a una nit d’aventures desenfrenades al costat d’un minirobot anomenat, Vida. Sobreviu a la predicció i s’enfronta a la Pitonissa a la recerca d’explicacions. El que no sap, és que la seva cerca el portarà a descobrir sorprenents veritats que desafiaran la seva percepció de la realitat.
Un cop presentat i defensat el projecte davant el tribunal acadèmic, l’objectiu dels quatre joves autors és presentar-lo a diferents festivals, el primer d’ells el Som Cinema, el Festival de l’Audiovisual Català a Lleida, tot i que també aspiren a portar-lo al Festival de Sitges. “Tot i que és un projecte acadèmic està fet des d’un àmbit professional”, va assegurar Julián.