El president de la Generalitat, Salvador Illa, va defensar ahir que la gastronomia catalana viu “el millor moment de la seva història”. Així ho va dir durant un sopar a Tòquio organitzat per l’Agència Catalana de Turisme per celebrar que aquest 2025 és l’Any Mundial de la Gastronomia Catalana. Els encarregats de dissenyar els plats d’aquest àpat han estat els reconeguts xefs catalans Carme Ruscalleda i Joan Roca. El president de la Generalitat va obrir la celebració i va reivindicar la cuina catalana com a “carta de presentació al món”. Durant el seu discurs va aprofitar per lloar les relacions entre Catalunya i el Japó i va defensar que vol que Catalunya tingui “una presència estable, activa i cooperativa” amb el país nipó. En la seva intervenció el president de la Generalitat va aprofitar per refermar el seu compromís de col·laboració amb el Japó, país que admira “profundament”. “Volem reforçar les relacions econòmiques, institucionals, educatives i culturals entre ambdós països; fomentar els intercanvis comercials, promoure l’arribada d’empreses catalanes al Japó i que el Japó inverteixi en Catalunya”, va dir. El president també va visitar una exposició de Joan Miró al Museu d’Art Metropolità de Tòquio.