Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Formació per impulsar negocis de pa i brioixeria al Pla d’Urgell

Una desena d’alumnes participen en un curs d’ajudant de forner promogut per frenar la pèrdua del servei a la comarca

FOTO_ Alba Mor (ACN) Alumnes del curs a l’Aula Pa de Ronyó de Torregrossa

ARTICLES - ZONA 2

Una desena d’alumnes del Pla d’Urgell han començat el curs d’ajudant de forner que el consell comarcal i l’Associació Leader de Ponent han impulsat per tal de frenar la pèrdua progressiva de forns de pa a la comarca, ja sigui amb l’obertura de nous negocis o garantint el relleu generacional del sector.
La formació ha donat el tret de sortida amb les places esgotades, després que l’organització hagi rebut una seixantena d’inscripcions.
Els alumnes són vinguts de municipis com Torregrossa, Bell-lloc, Golmés, i Mollerussa, entre altres, i tenen en ment materialitzar un projecte de negoci dedicat al pa i la brioixeria artesana. El curs preveu finalitzar a finals del mes de maig i ofereix 80 hores de formació teòrica i pràctica.
La seixantena d’inscrits al curs han estat sotmesos a un procés de selecció per cobrir la desena de places.
“Alguns s’han descartat de manera automàtica perquè no són residents a la comarca, un dels principals requisits”, explica el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau, qui també afegeix que de la resta de candidats han tingut preferència els que tenen un projecte de futur encarat cap a obrir un forn de pa o un obrador.
Precisament, Palau apunta que “l’èxit de la convocatòria reafirma l’anàlisi prèvia de la falta de forns de pa i que hi ha gent interessada a impulsar aquest tipus de negocis”. En aquest sentit, el president de l’ens comarcal avança que ja s’està treballant en una segona edició. “Cal buscar finançament i disponibilitat d’alguna altra aula de formació”, assenyala.
Les sessions formatives es faran els dissabtes al matí a un dels antics forns de Torregrossa, actualment reconvertit en l’Aula Pa de Ronyó. Un espai simbòlic, ja que aquest municipi del Pla d’Urgell compta amb una gran tradició de forners. “En teníem de molt arrelats i coneguts”, ha dit l’alcaldessa de Torregrossa, Maribel Zamora. “Per nosaltres és molt satisfactori que s’hagi començat aquesta formació en aquest espai”, ha conclòs.
Marga Cano, professora de cicles de pastisseria i forneria, fa referència a la innovació tecnològica i la nova maquinària: “Actualment ja no cal passar tota la matinada despert”. Pel que fa als seus alumnes, Cano descriu un perfil variat, des de gent jove que ha acabat d’estudiar fins a persones més adultes “que tenen la canalla gran” i ja disposen del temps necessari per a desenvolupar el seu projecte.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12