Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

El Rei de la cuina balcànica

ARTICLES - ZONA 2

Tot i el nom de protagonista d’un film d’espies de la Guerra Freda, en Dimi Dimitrov és un personatge entranyable, a més de tot un referent de la cuina balcànica a Lleida. La seva vida sembla una cançó d’en Sabina: rude llenyataire a Sibèria, audaç empresari a la Bulgària de la transició, exportador de ferro i fusta a Ucraïna, xofer a Espanya, cuiner a Catalunya, aquest búlgar nascut a la ciutat d’Elena (província de Veliko Tarnovo) va aterrar fa 25 anys al nostre país i ha regentat establiments a Lleida i a Alcarràs. Des de fa pocs mesos capitaneja amb la Susana el restaurant Brasa Dimi, al costat de la benzinera Q8 (a la sortida d’Alcarràs, direcció Lleida). Un local ampli i lluminós amb una bona terrassa i on els protagonistes, com el nom del local indica, són el mateix Dimi i la carn a la brasa. Habitualment ofereix cuina catalana però, si un ho sol·licita amb temps, també elabora plats balcànics: salata shopska, musakà, kebaptxè (salsitxes de carn picada), kiuftè (mandonguilles especiades), giuvetxè (carn, hortalisses i formatge en un bol de ceràmica)… Rematat tot plegat amb una contundent rakía (aiguardent típic) i, per suposat, amb la simpatia d’en Dimi, font incansable d’un sucós anecdotari que donaria per a una biografia homèrica. “Un os afamat no balla”, afirma la dita búlgara, que ve a dir que la gent no pot treballar bé si no té cobertes les necessitats bàsiques. Doncs bé, està clar que qualsevol que visiti aquest local sortirà amb les necessitats perfectament cobertes, les gastronòmiques i les anímiques, ben hostatjat per aquest gran amfitrió que és el Dimi.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)