La Trobada Empresarial al Pirineu centrarà la seva 36a edició en la situació de les empreses i, en concret, en com afronten la crisi aranzelària provocada per les polítiques de l’administració de Donald Trump. “La Trobada no podia ser aliena a aquesta realitat”, va explicar el president de la Trobada, Josep Serveto, a la presentació del programa de l’edició d’enguany, que se celebrarà els dies 12 i 13 de juny al Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell i que preveu aplegar un total de 900 assistents.
La 36a Trobada Empresarial al Pirineu porta per lema ‘L’empresa davant del nou ordre mundial’. “Volem que continu tenint l’empresa com a eix i actualment l’empresa es veu condicionada per un entorn incert, amb un sentiment econòmic dels països de l’Eurozona sota mínims”, va indicar Serveto. L’esdeveniment, que inaugurarà dijous el president de la Generalitat, Salvador Illa, comptarà amb la presència del Cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot. La trobada reunirà líders empresarials, economistes, polítics i acadèmics de prestigi per compartir experiències i estratègies per al creixement empresarial i econòmic en un context global canviant. La conferència motivacional que dona el tret de sortida a l’esdeveniment el dijous a la tarda anirà a càrrec de la psiquiatra i conferenciant Marian Rojas Estapé, autora de llibres com ‘Com fer que et passin coses bones’. A continuació, tindrà lloc la taula d’experiències empresarials lleidatanes, on compartiran escenari Josep Ramon Subirà, CEO de l’empresa de Torrefarrera My Chef, Esther Saiz, cofundadora d’Intersa Labs d’Alcarràs, Anna Puigcercós, directora general de Cadí i Manel Mayoral, propietari de la Galeria Mayoral. El programa continuarà divendres amb ponències sobre economia i empresa amb els economistes Miquel Puig, exsecretari d’Afers Econòmics i exdirector de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, i Àngels Fitó, doctora en Ciències Econòmiques i membre del Consell Assessor en política econòmica de Catalunya.
La Taula d’estratègies empresarials mostrarà els casos d’èxit en successions familiars, mentre que la taula de startups reunirà diferents experiències com ara la d’Àlex Marfany, CEO de l’andorrana Cellab, que porta a terme teràpies cel·lulars i gèniques amb l’objectiu de tractar o prevenir malalties al corregir problemes genètics subjacents. Més tard, tindrà lloc la ponència ‘Bizum i l’èxit de les transferències immediates’, a càrrec del fundador, Jordi Termes, que parlarà del secret del seu èxit. A la tarda, serà el torn de la macroeconomia i la geopolítica. D’una banda, Tomás Muniesa, president de Caixabank, explicarà els reptes de l’entitat en el context econòmic i geopolític actual. De l’altra, Josep Borrell, president del CIDOB i Alt representant de la UE entre el 2019 i el 2024, aportarà la seva visió sobre la situació geopolítica mundial. La troba finalitzarà amb un diàleg entre Josep Serveto i un representant del govern d’Espanya. Des de la seva creació, la trobada ha comptat amb més de 500 ponents i 10.000 assistents, i l’any passat va batre el rècord, amb més de 800 participants.