La integració de les dades de Serves Socials i de Salut, a partir del projecte d’Atenció Integrada Social i Sanitària que impulsa al Fundació iSocial, ha permès detectar un 3% de casos de soledat no volguda a les comarques del Pirineu.
Així es va fer patent ahir durant un acte celebrat al Hub d’Innovació Social i Sanitària de Terrassa amb la presentació de les conclusions. Una de les principals novetats és la identificació de deu nous indicadors de salut que permeten millorar la detecció de situacions de soledat entre persones de més de 55 anys i que se sumen als indicadors que fins ara procedien del padró, del cadastre o d’informants voluntaris de la comunitat. Amb la integració de les dades de Salut s’ha detectat un augment del 3% en el número de persones amb risc de soledat identificades, que representen un 45% del total.
La incidència ha permès sobretot centrar-se en el 23% amb risc greu o molt greu, que amb les dades existents fins ara només detectava un 2%. Aquest fenomen és especialment rellevant a Montferrer i Castellbò, amb 36 nous casos greus trobats gràcies a la integració de les dades sanitàries. En aquest municipi s’ha ofert suport a deu persones mitjançant professionals sanitaris i set han començat a participar ja en activitats comunitàries mentre que tres rebran un acompanyament individualitzat.