El grup d’empresaris que lidera el projecte per a portar la franquícia del Badalona Futur a Lleida està integrat per cares molt conegudes de la ciutat i de l’esport lleidatà, àmbit en el qual són presents des de fa anys.
Qui són els empresaris que volen portar a un nou club de futbol a la ciutat? És una de les preguntes més escoltades des que al juliol va saltar la notícia. La resposta és tan fàcil com pot ser que, per a alguns, inesperada: Els de sempre. O gairebé.
Una de les cares més conegudes és Pepito Esteve, director general del Grup Rodi. Patrocina, entre moltes altres iniciatives, al Balàfia Vòlei i va ser una de les marques que va apostar per Marc Márquez en els seus inicis.
Josep Vall és copropietari de Grup Vall i soci del grup gestor del Força Lleida. A més, una marca del grup (Amara), també exerceix patrocinis.
Ramon Badia és el conseller delegat de Banasegur, el patrocini del qual més conegut probablement és el de l’Atlètic Lleida encara que també estigui amb el Força Lleida i altres entitats i esdeveniments esportius de la província.
Josep Serveto ostenta el càrrec d’administrador de Transerveto i el nom de la seva empresa està, o ha estat, vinculat a Força Lleida, Atlètic Lleida, Atlètic Segre o Cecell, encara que segurament el seu patrocini més conegut va ser el de les seccions del Barça.
Una altra de les firmes omnipresents en l’esport lleidatà és la de Cudós Consultors. Toni Cudós és el seu propietari i l’AEM, Força Lleida, CB Alpicat o Marató de Lleida són algunes de les marques a les quals s’ha vinculat, a més de la majoria d’entitats de Balaguer.
Néstor Gutiérrez ostenta el càrrec de CEO a Atlas Energia, firma que va impulsar el naixement del torneig de futbol base de més prestigi de la província i col·labora amb diverses entitats.
El projecte, no obstant això, té altres figures que han estat més o menys importants durant el procés iniciat fa més d’un any. Jaume Estrada, director general de Farratges la Noguera i president del Balaguer, també està vinculat al grup, mentre que Roland Vigatà, CEO de Grup Asysum, també va estar en els seus inicis encara que finalment hauria fet un pas al costat o almenys intentaria estar més a l’ombra.
És un cas semblant al de Sisco Pujol, guanyador del concurs que va adjudicar els drets esportius de la UE Lleida al Lleida Esportiu i membre de la precandidatura de Jordi Farré en les eleccions del Barça encara que finalment va acabar sent avalador de Joan Laporta.
Xavier Batalla, Director Comercial i Màrqueting de Cafes Batalla i actual president de l’Atlètic Lleida és l’administrador mancomunat, al costat de Néstor Gutiérrez, de l’empresa Futbol Base Lleida 2019 SL, creada el 25 de juny de 2019 per a gestionar a l’Atlètic Lleida i que ara està servint per a escometre la compra del Badalona. En principi, la seva vinculació podria acabar quan es tanqui tot.
Un acord ‘en diferit’ en funció dels objectius
L’acord entre Futbol Base Lleida 2019 SL i el Badalona Futur està tancat, encara que en diferit perquè el muntant total de l’operació dependrà de diferents factors com, per exemple, la categoria en la qual es trobi el club en acabar la competició.
De moment, el Badalona Futur que presideix Toni Freixa s’està fent càrrec de les despeses federatives (arbitratges, multes, fitxes…) en funció de les ajudes que rep de la RFEF i el grup d’empresaris lleidatans assumeix el muntant total del funcionament del club (nòmines, pisos, desplaçaments…) que ascendiria a prop de 40.000 euros mensuals.
Camp d’Esports o Ramon Farrús: el debat sobre la instal·lació
Un dels dubtes recurrents és on jugarà l’equip quan desembarqui a Lleida. Opcions tampoc n’hi ha tantes i totes tenen les seves peculiaritats.
El primer que es ve al cap és el Camp d’Esports, però per a això s’hauria d’aconseguir un acord amb la Paeria i, arribat el cas, compartir amb el Lleida Esportiu encara que la idea és que hi hagi un sol club. L’altra opció és el Ramon Farrús, però l’overbooking que sofreix amb els equips d’Atlètic Segre i Atlètic Lleida limitaria els horaris.