Asaja Lleida va reunir ahir un centenar de professionals del sector primari en la 12a jornada anual sobre les novetats en el sector porcí, les assegurances agràries del cereal i la PAC 2024-2027, al restaurant Can Valls de Vilanova de l’Aguda. La jornada ha finalitzat amb un dinar de germanor de tots els assistents.
El president d’ASAJA, Pere Roqué, va recordar que “vam començar l’any tallant aquí davant mateix a la carretera durant una setmana amb les famoses mobilitzacions que vam acabar a Barcelona i això vol dir que tenim un país viu i una agricultura i ramaderia viva”. Tanmateix, Roqué va reclamar “més aportació econòmica per part d’Europa amb la PAC, sobretot amb extensius” i poder “tenir assegurances que siguin reals sobre allò que estem perdent” a causa del canvi climàtic. També va demanar novament que el sector agrari quedi al marge de la reforma laboral. En el transcurs de la jornada, Joan Graells, coordinador sectorial del porcí d’ASAJA Lleida,va explicar que actualment el sector porcí es troba en un bon moment, cosa que fa que sigui “molt dinàmic i molt competitiu”. També va detallar que “en els últims anys hem reduït un 47% el consum d’antibiòtics i un 30% el consum d’aigua”. En la cloenda de l’acte, Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura,va expressar que “l’objectiu és escoltar molt i pactar mesures amb el sector per tirar-les endavant”.