Sessió: No iniciada

Search

Àpats Blet (2) / “La Trampa dels Sucres: la glucodependència a l’origen de les malalties modernes

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 2

Presentem un nou plat que promet transformar la nostra percepció sobre les opcions gastronòmiques saludables. En aquest tercer plat del nostre especial sobre la glucodependència i els seus efectes en la salut, destaquem una opció culinària que no només satisfà el paladar, sinó que també promou un estil de vida més sa.

La nostra proposta estival, la “Blet-Pizza Base de Carbassó”, no és una pizza convencional. En lloc de la tradicional base de cereal, optem per una alternativa vegetal, amb una base de carbassó, que redueix dràsticament l’índex glucèmic del plat a zero. Aquesta decisió no només contribueix a un metabolisme més sa, sinó que també ajuda a prevenir el sobrepès, l’obesitat i altres malalties no transmissibles cada vegada més prevalents en la nostra societat.

Amb una selecció cuidada d’hortalisses de temporada i de proximitat, la nostra pizza no només és rica en sabor, sinó també en nutrients essencials com minerals, vitamines i antioxidants. Aquests elements no només beneficien les nostres cèl·lules, sinó que també promouen la salut de les nostres mitocòndries, les quals són fonamentals per a la generació d’energia al nostre cos.

A més, cal destacar que com que la nostra proposta es basa en ingredients de proximitat, la seva empremta climàtica és mínima, contribuint a la sostenibilitat del nostre entorn. En quant als toppings, la presència de pebrot de tres colors (verd, vermell i groc) no només aporta una paleta de sabors visualment atractiva, sinó que també incorpora una gran varietat d’antioxidants derivats dels pigments presents en aquests aliments. Així, el pebrot verd conté clorofil·la, el vermell té licopè, i el groc inclou carotenoides com la luteïna i la zeaxantina. Tots aquests antioxidants contribueixen a protegir les cèl·lules del nostre cos dels efectes dels radicals lliures, ajudant a mantenir una salut òptima.

Amb una explosió de colors i sabors, aquesta pizza no només és un plaer per al paladar, sinó també una benedicció per a la nostra salut visual. Així doncs, convidem a tots els lectors a descobrir aquesta nova dimensió culinària i a gaudir dels beneficis que aporta al nostre benestar general.

En aquesta recepta us comentarem on trobar un bon formatge fresc i de qualitat. Per una banda, si el voleu de vaca tant el podeu adquirir de la Lleteria, empresa situada a Juneda, on responen a un model d’economia social i solidària (636165953) o bé el Pastoret de la Segarra, situats a Sant Guim de Freixenet, on a part de també elaborar iogurts, també elaboren formatge fresc de gran qualitat entre altres productes làctics. (973556039). D’altra banda, si preferiu o us va més bé el formatge fresc de llet de cabra us recomanem la Formatgeria Monber d’Agramunt (973390316) i els Formatges Camps, del Palau d’Anglesola (606453017), on tots ells elaboren els seus formatges de forma artesanal, i per acabar, pels amants de l’ecològic teniu els formatges de l’Aubagueta, situats a Biosca (627932870), fets amb tot l’amor del món.

I per últim, us convidem a anar fins Algerri, a la Botiga la Cistella de la Imma (C/ de la Bassa,18) on podreu trobar hortalisses ecològiques, de temporada i de proximitat i adquirir els ingredients vegetals per aquesta recepta.

BLET-PIZZA BASE DE CARBASSÓ

Ingredients

Per a la base

  • 600 g de carbassó cru
  • 60 g de formatge tendre
  • 1 ou ecològic
  • Una dent d’all picada
  • Pebre
  • Sal

Per a Toopings

  • Tomàquet fregit
  • Formatge ratllat
  • Pebrots de colors vermell, verd, groc
  • Orenga

El.laboració

Base de la pizza

1. Preescalfar al forn 180 °C dalt i baix.
2. Picar el carabassó amb un robot de cuina fins que quedi amb textura fina com d’arròs. Col·loqueu el carabassó en un colador de metall o plàstic amb dues cullerades petites de sal, és important que ho barregem bé, sobre un bol perquè caigui l’excés d’aigua. Deixeu que vagi perdent tota l’aigua durant uns 12 min.
3. En un drap fi de cotó col·loqueu el carabassó i premeu al màxim per treure tot excés d’aigua possible. Aquest pas és molt important perquè quedi una massa de pizza consistent. Us recomano que un cop hàgiu tret tota l’aigua i us sembli que ja en queda més, obriu el drap i amb l’ajuda d’una cullera ho remeneu i torneu a repetir el pas de prémer el carabassó al màxim.
4. Barrejar en un bol amb l’ajuda d’una forquilla el carabassó escorregut, el formatge tendre, l’ou, l’all molt picat, la sal i el pebre, fins que quedi una barreja homogènia.
Sobre paper de forn hi tirarem un fil d’oli, ens podem ajudar d’un pinzell per tal d’estendre’l, i tot seguit i posarem la massa amb forma de pizza de mida mitjana i gruix de 0,5 cm aproximadament.
5. Ficar al forn preescalfat i deixar 20 – 25 min, fins que estigui daurada. Un cop transcorregut el temps treure i comprovar que està compacta i se separa bé del paper de forn. Donar la volta col·locant-hi un altre paper de forn al damunt i el girem com una truita. Col·locar els toppings triats i ficar al forn de nou fins que estigui a punt.

Presentació
Col·locar sobre una taula o plat tallada en porcions. Esperar uns minuts per no prendre massa calenta.

Recomanacions
L’interessant d’aquesta massa és que es pot fer amb quasi qualsevol hortalissa de fulla verda, pastanagues… Això fa que puguem anar adaptant les bases de les pizzes i també els toppings segons temporada. Amb aquesta base es poden fer mini pizzes o triangles per a sandvitxos amb bases de diferents colors utilitzant diverses verdures.
Un altre consell és que sempre penseu a afegir-hi un topping cruixent, en aquest cas el mateix pebrot i la ceba ja ens el donaven, per acabar d’arrodonir el plat.

més receptes

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12