Vinaixa celebrarà els dies 29, 30 i 31 de març la 21a Fira de l’Oli i la Pedra amb una vintena de parades i la previsió de rebre unes 3.500 persones. El certamen tornarà a comptar, un any més, amb xerrades, tallers gastronòmics, maridatges, tastos, rutes guiades, caminades i foodtrucks. L’alcalde, Josep Maria Tarragó, va explicar que l’objectiu de la fira és “ressaltar les activitats de l’oli i la pedra que són clau i bàsiques per al desenvolupament del dia a dia de Vinaixa”. També va apuntar que amb el nou format de la fira iniciat fa tres anys esperen tancar un cicle de quatre anys l’any vinent, i aleshores valorar si es manté l’actual format o es torna a l’anterior de fira d’un dia. Els actes de la fira s’iniciaran el divendres 29 de març, amb la inauguració de la ruta ‘Ahir i avui’, una ruta pels carrers de Vinaixa del segle XX.
Altres activitats destacades són la demostració del treball manual de la pedra, a càrrec del mestre artesà Marcel Mingorria, durant el matí del diumenge, o els tallers gastronòmics que s’oferiran amb l’oli i l’oliva com a protagonistes.
MERITXELL SERRET
INAUGURARÀ LA FIRA
La inauguració de la fira (dissabte, 30 de març, a les 11.00 hores) anirà a càrrec de la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, i el director general de Comerç, Jordi Torrades, la clourà.