Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Unes 60 persones participen a la taula institucional de salut mental Lleida – Segrià

ARTICLES - ZONA 2

Aquest matí ha tingut lloc la taula institucional de la Taula de salut mental Lleida – Segrià on s’han explicat els objectius assolits al llarg del 2024 i els reptes del 2025 d’aquest espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental a la comarca del Segrià.

La taula s’ha dut a terme a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Lleida i ha estat inaugurada amb la intervenció del Dr. Jaume Capdevila, Gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Sra. Maite Josa, presidenta de Salut Mental Ponent i vicepresidenta de la coordinadora Salut Mental i Addicions de Terres de Lleida

S’ha comptat amb una ponència en primera persona que sota el nom “Des del testimoni” han explicat la seva vivència en relació a serveis de salut mental.

Posteriorment hi ha hagut una intervenció per part d’un representant dels 3 eixos de treball de la taula:

  • Des del grup de treball de coneixement i xarxa s’ha presentat la guia de recursos de salut mental de la comarca que també compta amb un mapa virtual actiu i viu que recull les actualitzacions dels serveis.
  • Per part del grup de treball d’educació i sensibilització s’han explicat els actes duts a terme per part de la taula de salut mental i s’ha plantejat com a repte la necessitat de crear un grup de treball per a millorar la coordinació de recursos del territori.
  • Finalment l’eix d’incidència política ha compartit l’estat de l’estudi sobre habitatge i salut mental dut a terme en col·laboració amb la UDL de Lleida.

La taula de salut mental Lleida Segrià va néixer el 2020 com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental a la comarca del Segrià.

Hi participen representants d’entitats socials, administracions públiques i primeres persones i parteix d’uns principis que afavoreixen la participació activa dels seus membres, la presa de decisions basada en els punts en comú i dinàmiques que possibiliten un bon treball col·laboratiu.

Tota aquesta feina es fa des d’un enfocament de salut mental comunitària, que contempla la concepció social de la salut, una visió que aplica un abordatge integral i implica la participació de tots els agents de la comunitat en la seva atenció.

A nivell d’organigrama propi de la taula compta amb una reunió plenària on s’acorden les necessitats comarcals en termes de salut mental i com es converteix la necessitat en propostes de treball des de la taula; els eixos de treball son els que assumeixen les accions acordades a les plenàries. I un grup motor que, com el nom indica, fa de motor de la taula, responsabilitzant-se del funcionament general. I finalment ,comptem amb la taula institucional, on els membres de la taula de salut mental s’expliquen els objectius assolits i els reptes de l’anualitat on se celebra.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ESPORTS

ARTICLES - ZONA 4 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12