El llibre llibre “Cuina Amiga. Fogons solidaris”, editat per Como Pomona i escrit pel periodista i sommelier Rafa Gimena Molina, relata la creació i experiència del col·lectiu Cuina Amiga. Aquest grup solidari, format per una vintena de restauradors lleidatans, cuina un dia a la setmana per l’espai comunitari El Menjador que gestionen la Fundació Jericó i el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida.
Aquesta activitat la realitzen per torns des de fa quatre anys en el marc de la campanya “Diumenge cuino jo”. El llibre es va presentar ahir a la seu de Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a Barcelona amb la participació de la periodista i exdegana del CPC, Neus Bonet; la diputada d’Igualtat i Cooperació de la Diputació de Lleida, Sandra Marco; el president de la Federació de colles de l’Aplec del Caragol, Ferran Perdrix; el professor d’hostaleria i impulsor de Cuina Amiga, Lluís Bonillo; i l’autor, Rafa Gimena.
El llibre de 148 pàgines, està dissenyat i maquetat per l’estudi Latipo i té un preu de 20 euros que es destinen íntegrament al projecte El Menjador gràcies al suport d’entitats i productors locals que n’han finançat l’edició.
En una primera part, a més de fer crònica del naixement de Cuina Amiga, el llibre relata i explica el projecte El Menjador, així com les dues entitats locals que el patrocinen i gestionen. En una segona part de l’obra, amb un centenar de pàgines il·lustrades amb fotografies de Javier Martín Cabello; a partir d’entrevistes i la seva experiència, Gimena fa una ressenya de cada un dels 25 restauradors vinculats al col·lectiu.
Finalment, també incorpora un receptari amb vit-i-cinc elaboracions facilitades per cada un dels cuiners i cuineres. El llibre està dedicat al jove restaurador Pere Castaño del restaurant Malena, que participà en l’obra tot i que va perdre la vida durant l’edició del llibre en un accident de trànsit.
Alhora que retre homenatge a tots els restauradors del col·lectiu Cuina Amiga, que fan possible que els usuaris d’aquest espai puguin gaudir els diumenges d’un dinar de restaurant”, explica l’autor i editor, Rafa Gimena.
 
								 
											
 
                            
 
                            









 
                            

