Sessió: No iniciada

Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Toc d’atenció a Illa pel suport i promoció de l’oli d’oliva de Jaén

Els productors lleidatans ho veuen com un “greuge” perquè és “competència directa” i Illa diu ara que el català “és el millor oli”

ARTICLES - ZONA 2

Els productors d’oli de les comarques de Lleida no han rebut gens bé la presència del president de la Generalitat, Salvador Illa, a la fira de l’Oli de Jaén i se senten “menystinguts”, ja que consideren un “greuge” que doni suport a un producte que és competència directa de l’oli català i que asseguren fa caure els preus. Ahir a la nit, Illa va dir sobre la polèmica: “L’oli d’oliva català és el millor oli”. El president de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau, va assegurar ahir a Catalunya Ràdio que “tinc clar que a nosaltres no ens deixarien anar a fer una fira de l’oli de Catalunya a Andalusia”. Per la seva banda, el president de la Cooperativa de Maials, Francesc Teixidó, va lamentar que Illa promocionés un oli que “no té res a veure amb el que nosaltres fem i defensem sempre”. Els pagesos catalans també van alertar que l’oli andalús està fent caure els preus i que posa en perill el futur del sector. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, va assegurar ahir que va parlar personalment amb els presidents de les cinc denominacions d’origen d’oli catalanes per traslladar-los el “compromís inqüestionable” del Govern amb el sector. I va demanar evitar enfrontaments amb altres territoris. El president va negar haver promocionat l’oli de Jaén i va reivindicar la producció catalana.

Crespín visita la Cooperativa del Camp de Cervià de les Garrigues en l’inici de la campanya de l’oli

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va visitar ahir la Cooperativa del Camp de Cervià de les Garrigues, coincidint amb l’inici de la campanya de l’oli a la gran majoria de municipis productors lleidatans concentrats a les comarques de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià. Crespín va destacar que la qualitat de l’oli d’oliva que es produeix a les Terres de Lleida “és, sens dubte, la seva millor targeta de presentació davant els clients, ja que s’ha posicionat com el tercer producte agroalimentari més exportat d’Espanya”. La superfície productiva d’olivera a la demarcació de Lleida és d’unes 36.000 hectàrees.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

ARTICLES - ZONA 12