L’Ajuntament de Térmens, d’acord amb el de Menàrguens, ha demanat un fons Feder per poder restaurar el Pont de la Sucrera, el viaducte metàl·lic que uneix les dos poblacions per damunt del riu Segre i que es va construir el 1901 per portar la remolatxa a la Sucrera de Menàrguens.
L’alcaldessa de Térmens, Concepció Canyadell, explica que és la seva població la qui ho demana però que ho fa d’acord amb el consistori de Menàrguens, ja que aquest pont és de titularitat municipal i totes les accions de millora i conservació que s’hi fan s’acorden i es paguen de forma conjunta amb el municipi veí. En paral·lel a aquest fons Feder també tenen previst demanar recursos al Ministeri d’Indústria. “Ho farem conjuntament amb l’alcalde de Menàrguens, Llorenç Ros”, va explicar Canyadell a aquest diari.
La intenció dels dos municipis és restaurar el pont, pintar l’arc de ferro, netejar-lo i també posar-hi il·luminació. “Seria una il·luminació discreta”, va dir Canyadell, tot i que va explicar que pel que fa a Térmens el pont dona entrada al poble i serviria per millorar l’accés. Va manifestar també que aquesta llum ha de ser “respectuosa amb l’ecosistema”.
En paral·lel, els dos municipis han encarregat un estudi perquè determini l’estat de conservació del pont i quin tonatge és l’adequat (actualment hi poden passar vehicles de fins a 12 tones). L’estudi ja està pràcticament completat i ara cal fer les medicions (posar-hi pes) per definir bé el tonatge que pot admetre.
Pel que fa la protecció de la infraestructura, que per la guerra es va volar i es va tornar a construir, tant l’Ajuntament de Térmens com el de Menàrguens són partidaris de que es declari Bé Cultural d’Interès Nacional (ara és bé Cultural d’Interès Local). Amb aquesta figura jurídica la protecció de la infraestructura seria més gran que la que ara té i podria comptar amb altres fonts de finançament que ara han de sortir de les arques municipals
D’altra banda, els consistoris també continuen reivindicant la construcció d’un pont nou, un viaducte que passaria per darrera de la Sucrera de Menàrguens i que enllaçaria amb el polígon industrial de Térmens.