El Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida va acollir ahir la presentació del projecte ‘AlimentAR-T’, que té per objectiu potenciar l’art com a via de millora dels hàbits alimentaris de les persones. Una part d’aquest projecte es desenvolupa íntegrament al Morera, amb persones adultes amb patologia crònica, amb conductes alimentàries poc saludables i amb risc d’exclusió social. Allà es farà un treball en grup a partir d’una sèrie d’obres d’art, que permeten reflexionar sobre aspectes relacionats amb l’alimentació i sobre què influeix en l’acte de menjar per millorar-ne l’hàbit i el compliment de les indicacions dietètiques per a cada pacient. Per fer-ho s’han seleccionat 10 obres de la col·lecció, per treballar-les en les diferents sessions, que conduiran tècnics del Museu i professionals del CAP Rambla de Ferran.
La intervenció parteix de les estratègies de pensament visual, en què els participants han de respondre a diferents preguntes d’observació.
La referent de salut comunitària de l’Equip d’Atenció Primària Rambla de Ferran, Alícia Màrquez, deia que “és un projecte híbrid multidisciplinari, que té per objecte treballar sobre l’alimentació en el seu marc més ampli i no només en la dimensió nutricional”. El director del Museu, Jesús Navarro, va comentar que “un projecte com l’AlimentAR-T ens permet reforçar la vocació comunitària i pedagògica que ha mantingut en el temps el Museu”.
Les obres són de períodes artístics diferents i tenen diversitat de formats: pintura, fotografia i escultura, dels autors Anselmo Rivas, Miquel Viladrich, Leandre Cristòfol, Jordi V. Pou, Joaquim Mir, Marina Núñez i Santi Iglesias.