El Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’ha sumat a la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, celebrada del 13 al 17 d’octubre, i ho ha fet als menjadors escolars gestionats a través de l’empresa Sercodaga.
Concretament, al llarg de tots aquests dies, s’ha servit un menú especial elaborat amb aliments ecològics de pagesos i productores de proximitat per tal d’acostar la producció i alimentació ecològiques a la ciutadania i posar en valor la feina dels productors i elaboradors del sector. Així mateix, durant l’espai interlectiu també s’han organitzat activitats divulgatives per donar a conèixer el cicle dels aliments, des de la llavor fins que arriben al plat. Els infants han pogut sembrar-les, fer manualitats i aprendre la importància dels productes de proximitat i del respecte per al medi ambient.
En total, hi han participat les escoles Arnau Berenguer (El Palau d’Anglesola), El Roser (El Poal), El Sitjar (Linyola), L’Estel (Castellnou de Seana), La Bassa (Torregrossa), El Timó (Sidamon), Sant Roc (Barbens), Siloé (Mollerussa) i Mossèn Ton Clavé (Vila-sana).
Amb aquestes activitats, l’alumnat ha aprofundit en el fet que cada aliment té un viatge que, en el cas de la germinació d’una llavor, per exemple, continua amb la collita, el transport, la cuina i, finalment, la preparació del plat a taula.
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica està organitzada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i és un esdeveniment en el que es celebren tot un conjunt d’activitats a Catalunya amb l’objectiu d‘estimular la demanda, reforçar la confiança de les persones consumidores i millorar el coneixement dels productes ecològics.