Salut constata que els joves lleidatans utilitzen menys els preservatius en les seves relacions i alerta sobre l’augment d’infeccions de transmissió sexual com la clamídia i la sífilis.
Així, per prevenir sobre com abordar els nous reptes que plantegen els riscos en el sexe i les seves conseqüències, la secció de Dermatologia de l’Arnau de Vilanova va celebrar ahir una jornada d’actualització en infeccions transmissibles. En aquest sentit, el territori té cada any una taxa d’incidència de malalties de transmissió sexual de 7 casos per 100.000 habitants. “Lleida té fins a 30 infeccions noves cada any”, va explicar ahir a LA MAÑANA, el responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida, Pere Godoy. Entre les més freqüents, l’especialista va apuntar la clamídia i la sífilis així com la gonorrea.
Per Godoy, “la detecció precoç i les mesures de prevenció revelen que augmenten les infeccions per clamídia, una patologia que produeix uretritis”. D’aquesta manera, Godoy va apuntar que la situació actual és d’un repunt de les infeccions de transmissió sexual en els últims anys, que s’ha de promoure l’ús de preservatiu i que des de l’àrea de Salut, es continuarà treballant per reduir el percentatge de risc de transmissió. “Els joves haurien d’estar conscienciats i actuem amb àrees d’intervenció informant en centres escolars del territori”.
Així, la jornada va comptar amb diferents especialistes que van abordar precisament la intervenció per a la sensibilització de l’ús del preservatiu en població universitària, la detecció ràpida de la infecció per hepatitis C o el cribratge de les malalties de transmissió sexual en l’embaràs. A més, la trobada va celebrar diversos tallers sobre úlceres genitals i estratègies educatives.