El Centre de Producció de Cervezas San Miguel va acollitr ahir la presentació de la setena edició de la Ruta de la Tapa de Lleida. La cita gastronòmica s’emmarca enguany en Ciutats Magnífiques de Magna de San Miguel, una iniciativa amb la qual la marca de cervesa vol posar en valor la gastronomia, l’hostaleria i els comerços lleidatans, i que també se celebra a Barcelona, Bilbao, Burgos, Màlaga, Pamplona, Sant Sebastià i València.
Organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida, se celebrarà del 21 de setembre al 15 d’octubre, i enguany ha batut el rècord de participació, ja que s’han sumat una vintena més d’establiments que l’any passat, fins als 63 en total. Cadascun d’ells ha dissenyat una tapa per a l’ocasió amb la col·laboració del xef i assessor gastronòmic Juan Pozuelo. Tapes que mariden amb la cervesa Magna de San Miguel i que un jurat especialitzat valorarà per a triar entre totes elles la Millor Tapa 2023. El xef creador de la proposta guanyadora s’emportarà 1.000 euros i la possibilitat de presentar a Madrid Fusión la seva tapa i el segon i tercer classificat 500 euros cadascun.
D’altra banda, més d’una trentena d’establiments i locals de Lleida formen part del Ciutats Magnífiques, la ciutat de les vuit on més hi participen. L’acció començarà als bars i restaurants de la Ruta de la Tapa, on els clients que demanin una Magna de San Miguel podran guanyar diversos premis. Durant la presentació de la VII Ruta de la Tapa i Ciutats Magnífiques es van poder veure j totes les tapes i als seus creadors i creadores. Tots ells han estat acompanyats i “apadrinats” pel xef Joel Castañé, del restaurant La Boscana, guardonat amb una estrella Michelin.