El vídeo titulat “No pressionis, no et deixis pressionar”, elaborat per les alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Ciutat de Balaguer Vinyet Aiguadé, Gina Betbesé, Gina Trilla i Mariona Ribalta, ha guanyat la quarta edició del Concurs per a la Conscienciació sobre la Reducció del Consum d’Alcohol. El vídeo recrea la pressió de grup i l’assertivitat en el consum d’alcohol a través d’una conversa de Whatsapp. Les guanyadores s’enduran un primer premi de 300 euros bescanviables en material informàtic o de llibreria en comerços de la comarca. El certamen, organitzat per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, també concedeix un 2n premi, valorat en 15s0 euros, que s’ha endut l’original titulat “Esponja”, a càrrec de les alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, Jasmina Alcàntara, Anyela Mailat i Sara Balcells.
L’acte d’entrega del premi als guanyadors del certamen s’ha celebrat aquest dijous a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que es commemora aquest divendres 15 de novembre. L’acte l’han encapçalat el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i Martínez i la vicepresidenta i consellera de Drets Socials, Igualtat i Joventut de l’ens, Maricel Segú i Peralba.
El vídeo guanyador passarà a ser la imatge de la campanya de conscienciació contra el consum d’alcohol de la comarca de la Noguera i les dues obres finalistes es poden visionar al web de l’Oficina Jove de la Noguera (www.noguerajove.cat). El concurs respon a la voluntat de sensibilitzar el jovent sobre els riscos que comporta el fet de consumir alcohol i els efectes nocius que suposa per a la salut i també vol prioritzar-ne la prevenció.
El principal repte que es marca la Mesa de Salut Jove de la Noguera de cara a la propera edició és augmentar la participació del jovent de la comarca que no cursen estudis en cap dels centres educatius de la comarca o que ja han abandonat els seus estudis. En les primeres edicions, el concurs es reservava a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de centres educatius de la comarca de la mateixa franja d’edat.