Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Pere Aragonès reivindica el sector primari a la Fira de l’Oli

ARTICLES - ZONA 2

La 27a Fira de l’Oli de les Borges Blanques va obrir portes ahir de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va aprofitar l’ocasió per reivindicar el sector primari a l’hora d’obtenir “l’equilibri territorial”, així com en matèria econòmica i de llegat cultural. En aquest sentit, Aragonès va fer una crida a consumir productes de proximitat, com l’oli del territori, del qual en va destacar que és de “primer nivell mundial” i que cal “defensar i promoure”. El certamen, que enguany s’ha obert a la resta del país, té 39 productors, un 56% més que l’any passat. Alguns dels expositors van considerar ahir que la qualitat de l’oli els pot ajudar a tancar vendes malgrat els preus elevats.

Una de les grans novetats de l’edició que se celebra fins demà és que s’ha obert a la participació de la resta de productors de Catalunya de qualsevol varietat i Denominació d’Origen. Així, s’hi poden trobar altres varietats d’oli a banda de l’arbequina.

En el seu discurs inaugural, Aragonès va valorar precisament que el certamen faci aquesta “aposta de lideratge” de l’oli al país i que sigui un “referent de qualitat i dinamisme”, el qual “dona una empenta a un sector tan important per l’economia i la nostra manera de viure”. A més, va dir als productors que el Govern “està al vostre costat” i que a Catalunya hi ha fins a 350 empreses i cooperatives productores d’oli d’oliva verge extra que donen feina a més de 1.500 persones.

L’alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, va afegir que la Fira pretén formular-se “com un element visible d’una agenda política, econòmica, social i cultural que cal desplegar durant tot l’any”. També va apuntar que ha de servir per afrontar dues grans variables que condicionen la producció, com el despoblament o l’emergència climàtica. El president de la Diputació, Joan Talarn, va reconèixer la nova estratègia de la Fira per “adaptar-se i promocionar-se com a capital de l’oli i perquè tots els olis tingui el seu lloc aquí”.

L’acte inaugural va servir també per entregar el premi de la Cultura de l’Oli de la Fira a Jordi Salas Salvadó, catedràtic de nutrició i director de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i investigador d’ICREA.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12