Les Festes de la Tardor de Lleida van començar ahir amb el pregó oficial, que va pronunciar Gonzalo Ferreruela, propietari i cap de cuina del restaurant Ferreruela, cuina de la Terra. Després de signar al Llibre d’Or de la Paeria, el xef lleidatà va fer un recorregut per la seva infància i joventut a la ciutat i també de la seva vocació com a cuiner, que “no és només un ofici, sinó una manera de viure”, a la vegada que destacava “els actius que fan de Lleida una ciutat excepcional en l’àmbit gastronòmic”, posant en relleu l’Horta de Lleida, la qualitat dels productes de temporada i de proximitat i pel seu potencial culinari, amb restaurants on es “menja de primera”. El pregó es va acompanyar d’un tast de fruita de Lleida a la brasa, amb mel i canyella i per amenitzar la degustació, i com a novetat, es va fer una sessió de garrotins a càrrec del grup musical Machín i després es va fer la tradicional ballada de sardanes, que va donar pas a l’activitat musical de nit al Centre Històric.
D’altra banda, el programa de les Festes de la Tardor està disponible amb sistema de lectura fàcil i pictogrames per fer-lo accessible a tothom, com ja es va dur a terme per la Festa Major. Les adaptacions es poden trobar en la pàgina web de Festes de la Tardor. El programa imprès és accessible per a tots els públics ja que incorpora icones informatives del tipus d’actes així com elements de disseny per tal de facilitar la lectura i comprensió. L’adaptació amb pictogrames i lectura fàcil és possible amb el suport d’Aspros, Plançó, les escoles de la Llar de Sant Josep, i amb els pictogrames de la biblioteca Arasaac.