El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, acompanyat per l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, i la tinent d’alcalde i regidora de la Fira, Gemma Tó, va participar ahir en la inauguració oficial de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell.
Ordeig va assegurar durant la seva visita que la Fira és “un exemple que hem de reproduir en altres llocs del país, una fira amb molta tradició que es va saber reinventar, que va saber trobar ara fa trenta anys un valor afegit amb el formatge, un producte vinculat amb el territori, i que ajuda a mantenir un relat per explicar els productes agroalimentaris que tenim a Catalunya”.
D’altra banda, va anunciar que des del Departament que ell mateix encapçala s’ha creat una línia d’ajuts adreçats a fires agroalimentàries de Catalunya que tinguin productes vinculats amb el territori, amb molta tradició i història. “Fires, com la de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que no només que venen de lluny sinó que volem que vagin més lluny, i que alhora puguin tenir aquest punt de modernitat i professionalitat”, va manifestar.
L’alcalde de la Seu, Joan Barrera, va manifestar que “la Fira, actualment ja no s’entendria sense la Fira de Formatges Artesans del Pirineu”.