La plaça del Sindicat de Cervera va acollir la presentació de l’Associació de Productors de la Segarra, una nova agrupació d’elaboradors artesans que vol vetllar per la “qualitat” i “l’autenticitat” dels seus productes. L’Associació, que té la seva seu a l’espai CIPPA del Sindicat de Cervera, està formada per productors artesans de melmelades, embotits, cerveses, formatges, oli, fruits secs i safrà de diferents pobles de la Segarra.
La iniciativa agrupa la major part dels productors artesans de la comarca que vetllen per la qualitat i l’autenticitat dels seus productes. Una bona part són també productors agraris que venen de forma directa o en circuit curt els seus productes als consumidors, segons informen des de la mateixa associació. L’objectiu pel qual duen a terme la seva activitat, tal com expliquen, és “contribuir a avançar en un desenvolupament rural sostenible i responsable”, i al mateix temps “ajudar a mantenir viva i dinàmica una agricultura, una ramaderia i una producció alimentària artesanes, de qualitat, de proximitat, naturals i/o ecològiques”.
En l’acte de presentació de l’associació, que va tenir lloc el passat divendres a la plaça del Sindicat i que va cloure amb un sopar, diversos representants polítics de la comarca van “encoratjar” els productors a tirar endavant els seus projectes. Per tal de poder assolir tots els objectius que es marca l’associació, els representants fan difusió de la marca que els identifica: “Producte de la Segarra”. Els interessats poden trobar més informació dels productes a la web www.deliciesdelasegarra.com.