Al llarg de la meva dilatada trajectòria com a periodista han estat molts els músics que m’han confessat que el millor gimnàs per mantenir-se en forma són els escenaris. Les descàrregues concertístiques de molts són molt intenses i alguns diuen que arriben a perdre fins a dos o tres quilos per actuació, pes que després recuperen ràpidament la majoria d’ells donant-se ‘homenatges’ diversos.
Amb el pas i el pes dels anys aquesta energia es va minvant i l’activitat queda nul·la del tot. En aquest sentit, els metges adverteixen que el teletreball pot provocar un augment de mortalitat per manca d’exercici. La feina des de casa reforça la tendència força problemàtica de reducció de moviment i aquesta manca d’activitats esportives fa que la gent es refugiï en drogues com l’alcohol, el tabac o el menjar en excés, segons els especialistes.
Un altre risc addicional prové del llarg temps que la gent roman asseguda: “El cos pot suportar fins a dues hores, quatre és crític”, prevenen els galens que recomanen aixecar-se de la cadira cada mitja hora. Un altre de més radicals apostarien per la pràctica de ‘sentadillas’. La veritat és que un tant per cent important de la població té sobrepès i aquest percentatge pot augmentar la qual cosa comporta un augment dels casos de diabetis, de les malalties cardiovasculars i els problemes ortopèdics.
Aquest estudi m’ha portat al record que en aquesta ciutat hi va haver un interessant grup als setanta que es deia Música Ortopédica… Oh yeah!