Sessió: No iniciada

Search

ARTICLES - ZONA 1 (BANNER HORIZONTAL)

Marta Cortizas, de Can Roca, millor sommelier de Catalunya

FOTO_ Como Pomona Els sommeliers van haver de passar un examen teòric i diverses proves pràctiques

ARTICLES - ZONA 2

Marta Cortizas del restaurant Can Roca de Girona, va ser coronada ahir com a Millor Sommelier de Catalunya 2024, després de tot un dia de concurs celebrat a la Universitat de Cervera que va finalitzar amb el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier al restaurant Els Comdals de Vergós, on l’Associació Catalana de Sommeliers va fer públic el resultat. Marta Cortizas és sommelier titulada per l’Instituto Galego do Vino, i Diploma WSET nivell 3 per la Wset School London i també va cursar estudis de Gestió i Organització de Serveis de Restauració al CETT de la Universitat de Barcelona. D’altra banda, el veredicte també va coronar com a segona classificada a Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, i que ja havia estat finalista d’aquest concurs en les dues últimes edicions, a més del 2019, i també ha estat una de les millors 10 sommeliers en el concurs a l’Estat. Finalment, el tercer classificat va ser Christian Betoret, de Mas de la Sala de Sallent.

Durant el matí, tots els aspirants es van enfrontar a un examen teòric de 60 preguntes; el comentari per escrit d’un tast a cegues de dos vins, un dels dos en llegua estrangera; i una altra prova de caràcter comercial. Només tres participants van passar a la final de la tarda on les proves van ser de caràcter pràctic i la seva resolució o defensa s’anava desenvolupant de manera oral davant un jurat professional. A més, una prova de servei, la decantació d’una ampolla de vi, el tast comentat de dos vins i identificació de tres productes, la correcció d’una carta de vins errònia, o la presa de comanda i maridatge d’un servei figurat, van ser alguns dels reptes que els finalistes van haver de superar, en una final carregada d’emoció i pressió, davant el jurat i el públic al Paranimf de la Universitat.
La Nit del Sommelier va incloure una mostra i degustació de vins amb 22 cellers de la DO Costers del Segre i un sopar elaborat per nou xefs lleidatans: Jesús Gimena (L’Espurna de Lleida), Sergi Ortiz (Antic Forn de Cervera), Francesc Molins (Cal Xirricló de Balaguer), Ignasi Bustamante i Adrián Zahino (El Celler Montsonís), Àngel Segura (Els Comdals de Cervera), Albert Marimón (La Cava de Tàrrega), Sergi Aritzeta (El Truc de Agramunt ), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Juanjo Ceresuela (Nobadis de Cervera). Durant la vetllada també es van lliurar els premis dels socis i sòcies de l’entitat. Els guanyadors d’enguany d’aquests guardons són: Premi trajectòria, Tomà Cusiné; Millor comunicadora, Amaya Cervera; Millor Iniciativa en el món del vi, Fundació El Llindar; Millor oferta enoturística, Celler Más Llunes; i Millor sala, Restaurant Divinum de Girona; mentre que el Mag Lari va ser nomenat, Soci d’Honor de l’ACS.

ARTICLES - ZONA 3

ARTICLES - ZONA 4

EL MES LLEGIT

1

2

3

4

ARTICLES - ZONA 2 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 3 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 5

ARTICLES - ZONA 6 (BANNER HORIZONTAL)

ARTICLES - ZONA 7

ARTICLES - ZONA 8

ARTICLES - ZONA 11

LLEIDA

ARTICLES - ZONA 9 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 10 (Tablet)

ARTICLES - ZONA 12