La jove cuinera del restaurant Can Bosch de Cambrils va endur-se el triomf en un dels concursos de cuina més antics i consolidats de Catalunya, que va celebrar-se ahir a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.
En aquesta 31a edició, van participar onze joves cuiners procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Barcelona. Com cada any, els participants havien de fer les seves creacions a partir de dos ingredients secrets que, en aquesta ocasió, van ser la guatlla pel plat principal i la poma de Lleida per a les postres. Marina Clavero es va imposar amb els plats Guatlla en escabetx, pastanaga especiada i prunes i Poma de Lleida, fonoll i menta i com a premi va rebre un sopar per a dues persones en qualsevol restaurant espanyol amb estrelles Michelin, inclosa una nit d’hotel.
El segon premi va ser per a Sergi Aritzeta, del restaurant Cal Xirrincló de Balaguer, amb Cuixes de guatlla a la catalana, pebrot confitat, espinacs i suc de rostit i Poma infusionada amb ganache de xocolata blanca, llimona a la sal i balsàmic i va guanyar un curs de cuina en una reconeguda escola barcelonina. Finalment, el premi al millor treball de cuina va ser per Josep Salvador, del restaurant L’Espurna de Lleida.
El president d’Hostaleria Lleida Josep Castellarnau, deia que “el Joves Cuiners és més que un concurs; és un trampolí que ens motiva,desdefamésde30anys,a mostrar el talent i el futur professisonal dels joves cuiners i estudiants participants”. L’acte de lliurament dels premis va celebrar-se a la Llotja de Lleida, en el marc de la Gran Festa de la Gastronomia.