L’edició d’enguany del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí va tenir com a ingredients secrets espatlla de corder xisqueta per a l’elaboració del plat principal, i pera o poma de Lleida, per a les postres. El jurat va avaluar els 12 participants procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de Lleida i va proclamar guanyador el jove Marc Raluy, del restaurant Saroa (Lleida), per les seves creacions “Corder de concurs” i “Poma, api i gingebre”, de postres.
El segon premi va ser per a Gerard Barbosa, de l’Escola d’Hoteleria del Pallars (Sort), amb la presentació de “Risotto de corder xisqueta amb verdures de temporada” i “Tatin de poma quilomètrica amb gelat de vainilla i delícies de músic”. Finalment, el guardó al millor treball de cuina va ser per a Eduard Llop, del restaurant El Truc (Agramunt).
A més dels tres guanyadors la resta de participants d’aquesta edició van ser Helena Costa del Cantamanyanes (Lleida), Jordi Palou de L’Antic Forn (Cervera), Martí Segura de L’Estoneta (Vilanova de Bellpuig), Pol Cura de Cuina Pol Cura (Lleida), Pau Sauret de Cal Xirricló (Balaguer), Genís Santos de El Barri (Lleida), Judit Jové del Cram (Maials) i Iván Minguell, a més de Leire Pérez, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR).
El jurat estava integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Fátima Gismero, de la pastisseria amb el seu nom a Pióz (Guadalajara) i pastissera revelació 2021 a Madrid Fusión. Carmine Memoli, xef executiu a Cocina Hermanos Torres. Sergi Fernández, guanyador de l’edició 2023 del concurs Àngel Moncusí. El jurat tècnic de cuina estava a càrrec de Mercè Tomás i Carles Frago, professors de l’escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida
Coorganitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida, el concurs va tenir lloc a les instal·lacions de l’escola, mentre que al vespre es va dur a terme al Mercat del Pla l’acte de lliurament dels premis en el decurs de la Festa de la Gastronomia.