L’oli d’oliva verge extra de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues ha estat present a la desena edició del Galicia Fórum Gastronómico, celebrat del 23 al 25 de març a ExpoCoruña, com a oli oficial i patrocinador de l’esdeveniment. Aquesta fira, una de les més importants del sector gastronòmic a nivell nacional, ha reunit més de 200 expositors i una gran varietat de xefs i professionals destacats de la cuina nacional i internacional.
En aquest context, l’oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues ha estat un dels protagonistes, com a representant de la tradició mediterrània, aportant la seva qualitat i sabor únic a la cuina gallega. Elaborat a partir de la varietat d’oliva arbequina, l’oli verge extra de Les Garrigues destaca per la seva frescor, puresa i intensitat aromàtica, sent un ingredient essencial en les preparacions culinàries.
Aquesta edició també ha comptat amb la participació de diverses cooperatives i molins de la zona que formen part de la Denominació d’Origen, com la Cooperativa de Maials, la Cooperativa de Juncosa, la Cooperativa del Cogul, la Cooperativa de Cervià de les Garrigues, la Cooperativa d’Arbeca, la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques i Cuadrat Valley Finca Agrícola. Totes elles han tingut l’oportunitat de presentar els seus productes i compartir el seu compromís amb l’excel·lència que les caracteritza, sota el certificat de qualitat i origen DOP Les Garrigues, i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida i el projecte “Gust de Lleida”, que han contribuït al reconeixement i la promoció de la qualitat de l’oli de la zona a nivell internacional.
Durant l’esdeveniment, van rebre la visita de diverses autoritats, entre elles el president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, i el vicepresident del Consell de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, que van mostrar el seu suport a la presència de la DOP i les cooperatives del territori presents al fòrum.
Amb la seva participació al Galicia Fórum Gastronómico 2025, la DOP Les Garrigues reafirma el seu compromís amb la promoció de l’oli d’oliva verge extra de qualitat superior, conegut per la seva autenticitat i per ser un referent de la gastronomia mediterrània. Aquesta presència ha estat una oportunitat per continuar consolidant-se com una de les denominacions d’origen més prestigioses i per seguir aportant la riquesa i diversitat de la cuina de les Garrigues a un públic global.